29 Mayıs 2015 13:49
/
Güncelleme: 12:59

Yıllardır Mardin'in Midyat ilçesinde yaşayan Mehmet Latif Akyüz ve Servet Akyüz çiftinin ikametleri, kendilerinden habersiz Tokat'ın Başçiftlik ilçesine taşındı. İkametleri taşınan çiftin oy kullanacakları sandık olarak da ilçedeki bir okul belirlendi.

Seçmenlerin 7 Haziran'da sandık başına gidip oylarını kullanmaya sayılı günler kala, seçmen kayıtları kendilerinden habersiz farklı illere taşınanlara bir yenisi daha eklendi. Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Ortaçarşı Mahallesi'nde yaşayan ve yıllardır oylarını mahallelerinde bulunan Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda kullanan Mehmet Latif Akyüz ile Servet Akyüz çifti, ikametlerinin yaklaşık 2 ay önce Tokat'ın Başçiftlik ilçesine taşındığını öğrendi.

İkametleri Tokat'a taşınan Akyüz çiftinin, oy kullanacakları sanık olarak ise Fatih Mahallesi Hatipli İlköğretim Okulu'nda kurulacak 1012 nolu sandık belirlendi. 

Kendilerinden habersiz ikametlerinin Midyat'tan Tokat'a taşınmasına şaşıran aile, kime tepki göstereceklerini dahi bilmediklerini söyledi. Her seçim öncesi tanık oldukları hilelerin bu kez kendilerini bulduğunu dile getiren Mehmet Latif Akyüz, ikametlerinin başka illere taşınması ile seçim öncesi yapılan hilelerin boyutunun bir kez daha açığa çıktığını söyledi.

Seçim günü oy kullanmak üzere Tokat'a gitme gibi bir durumlarının olmadığını ve oylarını kullanamayacak olmalarının ayıbının hükümette olduğunu ifade eden Akyüz, "Benim ve eşimin ikametgahı bizden habersiz değiştirmişler. İrademizi hiçe saymışlar. Bu gibi hilelerle partimiz olan HDP'yi baraj altında bırakmak istiyorlar. Ancak tüm hilelere rağmen bizler bu seçimde barajı aşacağız" dedi. (DİHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

101 milyarlık gasp

101 milyarlık gasp

Enflasyonla mücadele adı altında uygulanan Erdoğan-Şimşek programı, enflasyonu düşürmüyor ama ücret ve maaşları acımasızca ezmeye devam ediyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı. “Enflasyonun nedeni ücret zamları” yalanının foyası da açığa çıktı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et