4 Haziran 2015 13:08

NATO tatbikatı yaralısı eski askere SGK icrası

İstanbul'da 1987 yılında askerliğini yaparken, NATO tatbikatı sırasında mayının patlaması sonucu sağ kol ve ayağı ile sol gözünü kaybeden Konyalı Mustafa Azgın’ın aldığı biyonik kol protezin parası, vazife malulü olduğu gerekçesiyle SGK tarafından geri istendi.

NATO tatbikatı yaralısı eski askere SGK icrası

İstanbul'da 1987 yılında askerliğini yaparken, NATO tatbikatı sırasında mayının patlaması sonucu sağ kol ve ayağı ile sol gözünü kaybeden Konyalı Mustafa Azgın’ın aldığı biyonik kol protezin parası, vazife malulü olduğu gerekçesiyle SGK tarafından geri istendi. Parayı geri ödemediği için faiziyle birlikte 94 bin liralık haciz işlemi başlatılan ancak yapılan geneldeki düzenlemeyle haciz işlemi durdurulan Azgın, bu kez de SGK avukatının, 1880 liralık avukatlık ücreti icrasının şokuyla karşılaştı.

Azgın faiziyle birlikte istenen 94 bin liraya itiraz etmek için avukatı aracılığıyla Konya İş Mahkemesine dava açtı. Ancak Azgın ve aynı durumdaki diğer vazife malulü kişilerden, protez paralarının geri istenmesi basına yansıyınca, SGK vazife malullerinin genelgesinde değişiklik yaptı. Bu sayede Azgın ve diğer gaziler, istenen parayı geri ödemedi. Ancak, genelgedeki değişikliğin daha önce alınan protezleri kapsamadığı ortaya çıkınca, Azgın ve diğer vazife malulleri hakkında geri istenen parayı ödemediği için 2013 yılı şubat ayında haciz işlemi başlatıldı. Bu durum yine basına yansıyınca SGK, genelgede ek bir maddeyle düzenleme yapıp, icra işlemlerinin durdurulmasını sağladı.

BU KEZ DE AVUKATLIK ÜCRETİ İÇİN İCRA TAKİBİ

Gazi Azgın’ın, İş Mahkemesine açtığı dava ise geçen mart ayında İdare Mahkemesinde görülmesi gerektiği gerekçesiyle usulen reddedildi. Ancak, mahkeme heyeti Azgın’ın, SGK’nin avukatına 1500 lira avukatlık ücretini ödemesine hükmetti. Azgın da, geçen mayıs ayında avukatlık ücreti için verilen kararın yanlış olduğu iddiasıyla Yargıtaya itirazda bulundu. Bu sırada SGK’nin avukatı da, yine geçen mayıs ayında Azgın’ın avukatlık ücretini ödememesi üzerine, icra masrafıyla birlikte 1880 lira için icra takibi başlattı. Azgın’ın mağduriyeti geçtiğimiz günlerde yine gündeme gelmişti. Yüzde 86 engelli raporu bulunan Azgın’ın, bozulan biyonik kol protezinin yenilenmesi için 2014 yılı aralık ayında SGK’ye başvurduğu ancak SGK’nin yüzde 90’ın üzerinde yardıma muhtaçlık raporu istediği basına yansımıştı. (Konya/DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Egemenlik kayıtsız şartsız doların!

Egemenlik kayıtsız şartsız doların!

Saray iktidarı, Türk lirasının parasal egemenliğine darbe vuracak bir kararla, tüm satış sözleşmelerinin döviz cinsinden yapılmasının önünü açtı. Böylece enflasyonun en temel dinamiklerinden olan dolarizasyonun eksik ayağı da Mehmet Şimşek imzasıyla tamamlanmış oldu. Türkiye’nin, başta ABD doları olmak üzere yabancı paraya bağımlılığı daha da derinleşecek.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla taşıt alım satımı hariç ülkedeki tüm alım satım işlemlerinde dövizle ödemenin önü açıldı.

Evrensel'i Takip Et