5 Haziran 2015 06:26

Demirtaş: Yoruma gerek yok!

HDP'nin dünkü Erzurum mitinginden önce ve sonra faşist grupların silah, taş, sopa ve bıçaklı saldırısı sonucu onlarca kişinin yaralandığı, HDP minibüsü şoförünün de içinde bulunduğu aracın yakıldığı olaylara dair HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından fotoğraflar paylaştı. Ellerinde taşlarla polisle birlikte beklediği AKP'li saldırgan grubun fotoğrafını paylaşan Demirtaş, fotoğrafın altına, "Bugün Erzurum mitingimiz öncesi, yoruma gerek yok" yazdı. Demirtaş, yine ellerinde bıçak ve döner bıçağı bulunan kişilerin fotoğrafının altına da "Bu da başka bir yorum gerektirmeyen kare" diye yazdı.

'YAKANLAR TEPKİ, BİZİM MİTİNGİMİZ TERÖRMÜŞ'

Erzurum'dan sonra partisinin Dersim mitinginde konuşan Demirtaş, Erzurum saldırılarıyla ilgili şunları söylemişti: "Her yerde bizlere dönük saldırılar gerçekleştiriliyor. Onlar saldırdıkça biz sağduyuyla mücadele ettik. Erzurum'da da provokasyon yaptılar. Gençleri, kadınları linç etmeye çalışarak ciddi provokasyon gerçekleştirmek istediler. 81 ilde ne dediysek Erzurum'da da onu dedik. Biz 'Ülke bölünmesin, hep birlikte kardeşçe yaşayalım' dedik diye mi saldırıyorlar? Sanmıyorum, iktidarları gidecek diye korkuyorlar. Ve bu yüzden durmadan saldırıyorlar. Bir arkadaşımız arabanın içinde diri diri yakılmak istendi. Elbette siz diri diri yakmayı iyi bilirsiniz. Bizim paramızla yayın yapan TRT, bu olaya 'terör örgütü propagandasına sert tepki' başlığı atmış. TRT demek AKP demektir. Diri diri yakmak isteyenlerin ki tepki, bizim mitingimiz terörmüş." (DİHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yasak çuvala sığmıyor

Yasak çuvala sığmıyor

KAMUAR’ın hesaplamalarına göre son bir yılda meyve fiyatları yüzde 154.5, sebze fiyatları yüzde 116.5, gıda fiyatları ortalama yüzde 70 arttı. Hane halkının bir yıl sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 59’u, işçilerinki ise yüzde 62’yi aştı. Emekçiler için bıçak kemikte! Yasak, tutuklama, işten atma tehdidi işçilerin harekete geçmesini durduramıyor.

Has Çuval 37 ülkeye ihracat yapıyor.

İstanbul Sanayi Odası nın ikinci en büyük 500 listesinde.

Has Çuval'ın iki fabrikasında 600 işçi fiili greve katıldı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et