Yandaş medya saldırıyı görmedi, hedef göstermeyi sürdürdü!
AKP medyası, Diyarbakır’da 3 kişinin yaşamını yitirmesi, yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan patlamadan sonra da HDP’yi ve Kürtleri hedef göstermeyi sürdürdü.

Haftalardır HDP ile ilgili, “Silahla propaganda yapıyorlar, tehdit bildirileri dağıtıyorlar” gibi asparagas haberleri manşetlerine çeken AKP medyası, Diyarbakır’da 3 kişinin yaşamını yitirmesi, yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan patlamadan sonra da HDP’yi ve Kürtleri hedef gösterdi. Patlama anından itibaren “trafo patladı” gibi yaklaşımlarla hedef şaşırtmaya çalışan ve sosyal medyada “Kendi kendinizi patlatmışsınız, Yasin kadar ölemezsiniz” gibi paylaşımlarda bulunan AKP medyası ve yandaş kalemler, katliamı ya görmedi ya da faturayı yine HDP ve Kürtlere çıkarttı.
GERÇEK TEHDİT ORTAYA ÇIKTI
Yandaşlıkta sınır tanımayan Sabah gazetesi, patlamayı ilk sayfanın alt köşesinde küçük bir haber olarak, “Miting alanında patlama: 2 ölü” başlığı ile verdi. Günlerdir “HDP tehdit ediyor” manşetleri atan gazete, Kürtler öldüğünde olayın failine neden gerçekleştiğine ve kime karşı yapıldığına ilişkin temel unsurları görmeden haberi servis etti. Gazete haberin temel unsurları yerine Erdoğan ve Davutoğlu’nun “sağduyu” çağrılarını manşetine taşıdı.
YENİ ŞAFAK PATLAMA ÜZERİNDEN MESAJ VERDİ
Büyük katliama rağmen manşetine Davutoğlu’yu taşıyan Türkiye Gazetesi de, haberi ilk sayfada küçük gören AKP gazetelerinden oldu. Gazete haberde mitingin iptal edilmesini öne çıkardı. AKP’nin resmi yayın organı olarak kabul edilen Yeni Şafak gazetesi sürmanşeti paylaştırdığı haberde, olayı provokasyon olarak nitelendirdi ve patlamadan AKP’nin sorumlu gösterilmesine tepki gösterdi. Gazetenin Davutoğlu ve Erdoğan’ı manşetine taşıyarak, patlama sonrası “Ya İstikrar Ya Çöküş” manşeti ile çıkması dikkat çekti.
STAR GAZETESİNİN KÜRT DÜŞMANLIĞI
Star gazetesi ise, Davutoğlu’nun cümleleri ile, “PKK-MHP Aynı Safta” ve “Haçlı İttifakı” manşeti ile çıkarak patlama günü de Kürtleri bir kez daha hedef gösterdi. Gazete katliamı ise gazetenin en altında başlık şeklinde, “HDP mitinginde şüpheli trafo patlaması: 10 yaralı” başlığı ile verdi. Aynı gazete Kürtlerin meydanlarda cenazelerini topladığı günde, Orhan Miroğlu ve Abdurrahim Semavi gibi “Kürtleri” konuşturarak, “HDP’ye oy haçlı zihniyetine gider” manşet altı büyük haberi ile dikkat çekti.
SABAH-AKŞAM AYNI ZİHNİYET
Günlerdir HDP’yi manşetlerinden düşürmeyen ve her türlü yalan haberle hedef gösteren Akşam gazetesi, patlamaya rağmen saldırılarını sürdürdü. İlgili ilgisiz her türlü haberinde HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ulusal kıyafetli fotoğrafıyla yansıtan gazete, “Kur’an üzerinden yalan siyaseti” başlığı ile verdiği HDP Milletvekili Adayı Kadri Yıldırım’ın iddialarına cevap verdiği haberinde de, yine Demirtaş’ın aynı fotoğrafını kullandı. Gazete küçük bir haber olarak gördüğü patlama için de, “Çirkin provokasyon” demeyi tercih etti.
Bulvar Güneş gazetesi de, Star gibi “Yeni Türkiye Yeni Haçlılar” manşeti ile çıktı. Patlama haberini vermeyen gazete yine Demirtaş’ın ulusal kıyafetli fotoğrafı ile “Kudüs’ü Yahudilerin ilan etti” diyerek HDP’yi “Haçlı ittifakının” bir parçası olarak gösterdi.
SEDAT PEKERLİ SÜRMANŞET
Kürtlerin meydanda hedef alındığı saldırı sonrasında ırkçı haberleriyle daha önce tepki çeken Yeni Akit gazetesi de, “PKK’nin Silahı Kürtleri Vuruyor” manşeti ile çıktı. Gazete Erdoğan’ın “Demirtaş sende ciğer de insaf da yok” sözlerini de diğer manşetle paylaştırdı. Gazete mafya lideri olarak bilinen Sedat Peker ile yaptığı ve sürmanşete çektiği haberini de, Peker’in ağzından “7 Haziran Hilal-Haç mücadelesi” başlığı ile verdi. Ayrıca AKP’li Vahdet gazetesi ile birlikte, AKP medyası gibi patlamayı görmeyen ve HDP’ye saldıran gazeteler arasında Aydınlık ile Sözcü gazeteleri de yer aldı. (DİHA)
Evrensel'i Takip Et