9 Eylül 2011 10:50

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) 2011-2012 yılı itibariyle 81 ilde zorunlu 5 yaş eğitimi uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanırken, eğitimciler ise uygulamanın asimilasyonu hızlandıracağı vurgusu yaptı. KURD-DER Başkanı Ahmet Aday, bölge illerinde çocukların küçük yaşlarda asimilasyona tabi tutulmak istendiğini belirtirken, Eğitim Sen Kadın Sekreteri Sakine Esen Yılmaz ise, uygulamanın asimilasyondan başka işe yaramayacağını kaydetti.

2012-2013 yıllarında zorunlu eğitime geçmesi öngörülen iller ise Adıyaman, Antep, Ağrı, Hakkari, Van, Kars, Batman, Mardin, Şırnak oldu.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan KURD-DER başkanı Ahmet Aday, çocukların 5 yaşında eğitim almasının ileride eğitim hayatları açısından olumlu olduğunu ancak, devletin bu eğitimi Türkçe ile zorunlu kılmasının çok tehlikeli olduğunu kaydetti.

Eğitim Sen Kadın Sekreteri Sakine Esen Yılmaz ise zorunlu 5 yaş eğitiminin “Neden bu kadar hızlı ve ısrarcı yapılıyor” sorusunu akıllara getirdiğine vurgu yaptı. (DİHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et