13 Eylül 2011 09:04

TRT’ye ‘kabadayılar’ geliyor

TRT 1 ekranlarında sinema tadında yeni bir dönem dizisi başlıyor: Mor Menekşeler. Yapımcılığını Tarkan Karlıdağ/Adam Film’in üstlendiği, Serdar Akar’ın yönettiği “Mor Menekşeler”in çekimlerine Eskişehir Odun Pazarı’nda başlandı.Üç gencin delikanlılıktan kabadayılığa uzanan çarpıcı serüveni

TRT’ye ‘kabadayılar’ geliyor
Paylaş

Üç gencin delikanlılıktan kabadayılığa uzanan çarpıcı serüvenini konu alan dizinin başrollerinde Sarp Levendoğlu, Umut Kurt ve Ömür Arpacı var. 1950’li yılların atmosferini oluşturmak için 20 kişilik dekor ve aksesuar ekibinin iki ay boyunca çalıştığı “Mor Menekşeler”in ilk bölümü 26 Eylülde ekrana gelecek.

1950-1971 yılları arasında Ankara’da geçen Mor Menekşeler, yakın arkadaş olan, henüz yirmili yaşlarının başındaki üç delikanlının hikayesini konu ediyor. Babalarını aynı iş kazasında kaybeden Hayali Ömer, Kabadayı Akif ve Sarı Fikret kardeş gibi büyümüşlerdir. Bir kenar mahalle olan Eskitepe’de geçen hikayede, üç genç, başta Yorgancı İshak olmak üzere, mahallelinin maddi ve manevi yardımlarıyla yetişmişlerdir. Kavgacı ve dayanışmacı Eskitepe de, dizinin ana karakterlerinden biridir. Üç gencin delikanlılıktan kabadayılığa uzanan çarpıcı serüvenleri aşk acısı, ihanet, zorbalık ve şiddetle harmanlanır. Ankara’nın namlı kabadayılarından Fakir Şükrü ve yeğeni Dedo ile karşılaşmaları onların kaderlerini değiştirir. Dedo, amcasının kanun dışı işlerinden edindiği serveti ve caydırıcı gücü, ticaret ve siyasetle artırmaya çalışır. Üç Eskitepeli genç, Fakir Şükrü ile Dedo’nun hizmetine girerler. Bu yeni başlangıç, her üçünün de ahlaki ve vicdani çöküntüsünü ve giderek birbirlerine düşmanlık beslemelerini beraberinde getirir.

Dizi, erkekler dünyasını temel alırken, aynı zamanda, Cevriye, Gecekuşu Sabiha, Köfte Leman, Samsunlu Hayriye, Terzi Faikanım gibi güçlü ve renkli kadınların hikayelerini de anlatıyor. Demokrat Partinin yıldızının parladığı dönemde geçen Mor Menekşeler, o yılların siyasi iklimi, gündelik yaşamın dönüşümü, futbol ve yeraltı aleminden de kesitler sunuyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Uluç’a ‘su testisi’ tazminatı

SONRAKİ HABER

Adaletin ‘iki yüzü’ ortaya çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa