13 Eylül 2011 09:18

Medya Sultanahmet’te halkla buluşuyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) geleneksel hale getirdiği 4. Babıali Günleri, 100’ü aşkın gazete, televizyon, dergi, radyo yayınevi ve İnternet sitelerinin katılımıyla başlıyor. Dün akşam düzenlenen Boğaz Gezisi ve kokteylle başlayan 4. Babıali Günleri’nin resmi açılış töreni ise bugün Sultanahmet Parkı’nd

Medya Sultanahmet’te halkla buluşuyor
Paylaş

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu Babıali Günleri kapsamında 30 dakikalık bir konser verecek. Konserde İstanbul şarkılarından seçme örnekler yer alacak.

MEDYANIN GÜNCEL SORUNLARI ELE ALINACAK

TGC 4. Babıali Günleri kapsamında gündüz programında bugün saat 14.00’te TGC Burhan Felek Konferans Salonunda “Medyanın Güncel Sorunları” adlı panel düzenlenecek.
Panelin moderatörlüğünü ise TGC Başkanı Orhan Erinç yapacak. Panelin konuşmacıları Posta Gazetesi Yazarı Dr. Yazgülü Aldoğan, Milliyet Gazetesi Dış Politika Yazarı Kadri Gürsel ve Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Atilla Özsever olacak.

Aynı gün Sultanahmet Parkı Amfi Tiyatro’da “Yazar ve Çizerlerle Tadımlık Sohbetler” adlı programlar yapılacak. Saat 16.00’daki programın moderatörlüğünü İMÇ TV’den Nazım Alpman yapacak, konuşmacı da Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli olacak. Saat 17.00’deki programın moderatörlüğünü Hürriyet Gazetesi Kültür Sanat Yönetmeni İhsan Yılmaz yaparken, konuşmacı Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan Hızlan olacak.

4. Babıali Günleri 15 Eylül Perşembe günü Sultanahmet Parkı Amfi Tiyatro’da devam edecek. Saat 14.00-16.00 arasında “Kültür Sanat ve Medya” adlı panel düzenlenecek. TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto’nun moderatörlüğünü yapacağı panelde Radikal Gazetesi Yan Yayınlar Yönetmeni Cem Erciyes, Türkiye Yazarlar Sendikası Önceki Başkanı Enver Ercan ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu konuşacak.

Saat 16.00’daki “Yazar ve Çizerlerle Tadımlık Sohbetler” programının moderatörlüğünü ise TGC Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar yaparken konuşmacısı TGC Başkanı Orhan Erinç olacak. Saat 17.00’de de Gazeteci-Yazar Adnan Özyalçıner “Yazar ve Çizerlerle Tadımlık Sohbetler” programı kapsamında bir konuşma yapacak.
4. Babıali Günleri’nin, 15 Eylül Perşembe günkü programı saat 17.30’daki “Zonguldaklı Madenciler Mim Gösterisi” ile sona erecek.

SPOR BASINI NEREYE GİDİYOR PANELİ

4. Babıali Günleri 16 Eylül Cuma günü “Spor Basını Nereye Gidiyor?​” paneliyle devam edecek. Sultanahmet Parkı Amfi Tiyatro’da 14.00 ile 16.00 saatleri arasında düzenlenecek olan panelde Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Attila Gökçe, Radikal Gazetesi Spor Müdürü Uğur Vardan, Radikal Gazetesi Spor Yazarı Banu Yelkovan birer konuşma yapacak. Panelin moderatörü Radikal Gazetesi Spor Yazarı Bağış Erten olacak.

Aynı gün “Yazar ve Çizerlerle Tadımlık Sohbetler” programları da devam edecek. Saat 16.00’da Cumhuriyet Gazetesi Karikatüristi Semih Poroy bir konuşma yapacak, programın moderatörlüğünü Karikatürist Akdağ Saydut üstlenecek.
Saat 17.00’deki Yazar ve Çizerlerle Tadımlık Sohbetler programının moderatörü TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir olacak, Zaman Gazetesi Yazarı Beşir Ayvazoğlu ise bir konuşma yapacak.

GENÇLERİN GÖZÜNDEN MEDYA PANELİ

4. Babıali Günleri 17 Eylül Cumartesi günü “Gençlerin Gözünden Medya” paneliyle sürecek.  14.00 ile 16.00 saatleri arasında düzenlenecek panelin moderatörlüğünü TV 8’den Gökmen Karadağ yapacak.

Konuşmacılar arasında İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesinden Meliha Rüya Meriçboyu, Gökhan Balkan, İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesinden Hatice Tunç, Eser Gedik, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesinden Cansu Güneş Şerefoğlu, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinden Elif Akkan, Savash Porgham Rezaeieh ve İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesinden Ömer Faruk Yılmaz, Ömür Türkay bulunuyor.

“Yazar ve Çizerlerle Tadımlık Sohbetler” adlı program 17 Eylülde de sürecek. TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’in moderatörlüğünü yapacağı 16.00’daki programın konuşmacısı Radikal Gazetesi Yazarı Altan Öymen olacak. 17.00’deki programın moderatörü ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu. Gazeteci-Yazar Hıfzı Topuz programın konuşmacısı olacak. Saat 19.30’da da Milliyet Gazetesinden Ercan Arslan “Fotoğrafçının Gözüyle Haber” konusunda bir sunum yapacak.

“Yazar ve Çizerlerle Tadımlık Sohbetler” adlı program 18 Eylül Pazar günü de sürecek. TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto’nun moderatörlüğünü yapacağı 16.00’daki programın konuşmacısı Gazeteci-Yazar Oktay Verel olacak.
4. Babıali Günleri TGC Basın Müzesinde verilecek yemekle sona erecek. (MEDYA SERVİSİ)


DÜZENLENEN SERGİLER

4. Babıali Günleri kapsamında Aydın Doğan Vakfının Dünya Barışı İçin Karikatür Sergisi düzenlenecek. Sergide 55 karikatür yer alacak.

İETT’nin Ulaşım Sergisi de 4. Babıali Günleri kapsamında  TGC Basın Müzesinde ziyaret edilebilecek.

Babıali Günleri 18 Eylül Pazar günü sona ererken, saat 11.00’de konuklar, Klasik Otomobilciler Derneğinin otomobil sergisi ile “Klasik Otomobil Güzellik Yarışması”nı izleme fırsatı bulacak.

ÖNCEKİ HABER

Adaletin ‘iki yüzü’ ortaya çıkacak

SONRAKİ HABER

Suriye’de şimdilik denge söz konusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa