15 Eylül 2011 12:27

Şeker’de ihale günü açıklandı

ŞEKER-İŞ’in ,“Yapılması halinde fabrikaların yüzde 90’ı kapanır” dediği şekerde özelleştirmelerin ihale tarihi açıklandı.Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait Portföy-B: Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan

Şeker’de ihale günü açıklandı
Paylaş

ŞEKER-İŞ’in ,“Yapılması halinde fabrikaların yüzde 90’ı kapanır” dediği şekerde özelleştirmelerin ihale tarihi açıklandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait Portföy-B: Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan Şeker Fabrikaları ile Portföy-C: Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikaları portföy grubu olarak bir bütün halinde “satış” yöntemi “Varlık Satışı” şeklinde uygulanmak suretiyle “Pazarlık Usulü” ile özelleştirilecek.

Türkşeker A.Ş.ye ait Portföy C: Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikaları için geçici teminat tutarı 15 milyon dolar, ihale şartnamesi ile Türkçe veya İngilizce tanıtım dokümanları bedeli 30 bin TL olarak belirlendi. İhalelere son teklifler 11 Kasım 2011 saat 16.00’ya kadar verilebilecek.

KAPANMASI ANLAMINA GELİR

Şeker fabrikalarının ihaleye çıkarılmasını değerlendiren Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin “Özelleştirmenin bu şartlarda yapılması demek, bu fabrikaların yüzde 90’ının kapanması demektedir. Kapandığı zaman da bölge ekonomisinin, yöre ekonomisinin, Türkiye’nin menfaatinin olmayacağını daha önce de söyledik, şimdi de söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz.

Burada sadece işçiler kaybetmeyecek, aynı zaman da çiftçiler, besiciler, petrolcüler, nakliyeciler, çapacılar, çalışanlar kısacası hepsi kaybedecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerle birleşerek büyüyeceğiz, güçleneceğiz

SONRAKİ HABER

Türkiye genç işsizlikte dünya birincisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa