02 Ocak 2003 22:00

Dinle Sevgili Ülkem...

"Ahmet Kaya şarkıları üzerinde adı konulmamış bir ambargo var. 18 albüm yapmış, 200 civarında şarkıyla toplumun her kesiminden insanla buluşmuş, şarkıları milyonlar satmış olan Ahmet Kaya şimdi yok sayılıyor."

Paylaş
Protest müziğin önemli ismi Ahmet Kaya şarkılarının yer aldığı "Dinle Sevgili Ülkem" albümü, Gam Müzik'ten çıktı. Tamamı Ahmet Kaya bestelerinden oluşan albüm, 6 stüdyoda, 11 aranjör, 20 sanatçı ve 100'ün üzerinde müzisyenin katkısıyla hazırlandı. 20 sanatçının seslendirdiği ve Ahmet Kaya'nın yokluğunun 2. yılı anısına çıkarılan "Dinle Sevgili Ülkem" albümü, 30 Aralık'tan itibaren satışa sunuldu. Çok sayıda sanatçının yer almak istemesi üzerine 2 CD ve kaset olarak piyasaya sürülen albümde sırasıyla şu sanatçılar yer aldı: Ahmet Kaya/Koro, Nazan Öncel, Suavi, Agire Jiyan, Şükriye Tutkun, Selda Bağcan, Yavuz Bingöl, Yılmaz ve Deniz Erdoğan, Banu, Feridun Düzağaç, Niran Ünsal, Servet Kocakaya, Naşide Göktürk, Kardeş Türküler, Haluk Levent, Kıvırcık Ali, Melike Demirağ, Murat Hasarı, Onur Akın, Sümer Ezgü.

Son bestesi Albümde Ahmet Kaya'nın daha Paris'te sürgündeyken bağlamayla çalıp okuduğu yeni bir bestesi de yer aldı. Albümün girişinde yer alan ve ilk kez dinleyiciyle buluşacak olan bu bestenin yanı sıra Ahmet Kaya sesi ile sanatçılar korosunun karşılıklı okuduğu bir düete de yer verildi. Albümdeki diğer şarkılar ise katkı sunan sanatçıların kendi seçtikleri ve seslendirdiklerinden oluştu. Ahmet Kaya ile ilgili bütün çalışmaların öncülüğünü yapan ve son olarak da bu albümü hazırlayan eşi Gülten Kaya, "Attığımız her adım, ülkemizdeki her şeyin biraz daha iyiye gitmesine, biraz daha çağa yakışır hale gelmesine dönüktü. Şarkıların iyileştirici gücüne ve güzelliğine inanmak zorundayız ve ülke olarak bunu hak ediyoruz" diye anlatıyor amaçlarını.

Bir dost selamı Albüm fikrinin nasıl oluştuğunu ise şöyle anlattı Gülten Kaya: "Bilindiği gibi Ahmet Kaya şarkıları üzerinde adı konulmamış bir ambargo var. Bugüne dek 18 albüm yapmış, 200 civarında şarkıyla toplumun her kesiminden insanla buluşmuş, şarkıları milyonlar satmış olan Ahmet Kaya şimdi yok sayılıyor. Ve bunun nedeni yine bir şarkı söylemek istemiş olması. Tabii ki asli amacımız Ahmet Kaya'yı, yaşadıklarını, şarkılarını gelecek nesillere doğru aktarmak. Biz bu amaçla Ahmet Kaya ile ilgili ürünleri çıkarmaya geçen yıl, içinde sözü geçen 'Kürtçe' şarkının da bulunduğu ve Türkiye'den gitmeden hemen önce tamamlamış olduğu 'Hoşçakalın Gözüm' albümünü çıkararak başlamıştık. Şimdi bize omuz verip Ahmet'in şarkılarını söyleyen 20 arkadaşımızla yaptığımız bu albüm öncelikle yine aynı amacın bir diğer ürünüdür. Ahmet'i kaybedişimizin 2. yıldönümüne denk düşürmeye çalıştığımız bu albüm, üzerek yolladığımız kocaman yüreğine bir dost selamıdır, onu bulunduğu yerde biraz olsun gülümsetme gayretidir."

ÖNCEKİ HABER

Ruhi Su için söyleyecekler

SONRAKİ HABER

Doktora öncesi 'Tez'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa