26 Eylül 2011 10:23

Psikiyatri polikliniğinde ‘cam’ sırası

ANKARA Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Polikliniği’nde hastaları mağdur edecek sıra uygulaması tepki çekiyor. Her gün onlarca hastanın muayene olmak için gittiği poliklinikte muayene sırası alma işlemi cama asılan kağıda ‘ad-soyad’ yazılarak gerçekleştiriliyor. Duruma tepki gösteren hastalar, &ldquo

Psikiyatri polikliniğinde ‘cam’ sırası
Paylaş
Tamer Arda Erşin

Sıra alabilmek için en geç sabah altıda poliklinikte olmaları gerektiğini belirten hastalar buna rağmen son sıraları aldıklarını dile getiriyorlar. İlk sıraların daha kağıt kapıya asılmadan haksızca gasp edildiğini, bazı poliklinik çalışanlarının tanıdıklarının isimlerini ön sıralara yazdıklarını söyleyen hasta ve hasta yakınları, zaten sıra alma işleminin bu şekilde gerçekleşmesinin mantıksız olduğunu ifade ediyorlar. Muayene günlerinin doktor azlığı nedeniyle sadece Pazartesi günleri yapılmasına tepki gösteren hastalar, yetkililerin seslerine kulak vermesini istiyorlar.

TEK YOLU TAKSİ

Sabah saatlerinde toplu taşıma aracı bulamayan hastalar taksiye binmek zorunda kaldıklarından şikayet ediyorlar. “Parası olmayanlar muayene olmayacak mı?​” diye soran hastalar, “Bizim başka rahatsızlıkları olanlardan ne farkımız var. Biz sadece akıl hastasıyız. Toplumun ve devletin bizi bu şekilde ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürmesi, zaten zor olan rahatsızlığımızı çekilmez hale getiriyor” diyorlar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asya’da seller yüzlerce can aldı

SONRAKİ HABER

Aleviler meydanda cem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa