27 Eylül 2011 09:16

‘DarAlanlar’ için sinema festivali

1001 Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB)’nin düzenlediği 14. İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, yarın başlıyor. Bu yıl “DarAlanlar” temasıyla organize edilen festivalde, 23’ü Türkiye’den 47’si yurtdışından olmak üzere toplam 70 film gösterilecek. 1997’den beri her yıl düzenlenen festivalin bu y

‘DarAlanlar’ için sinema festivali
Paylaş

1001 Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB)’nin düzenlediği 14. İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, yarın başlıyor. Bu yıl “DarAlanlar” temasıyla organize edilen festivalde, 23’ü Türkiye’den 47’si yurtdışından olmak üzere toplam 70 film gösterilecek. 1997’den beri her yıl düzenlenen festivalin bu yılki ana teması ise ‘DarAlanlar/Daralanlar’.
Festival, kalabalık bir şehirde yaşayan ve top oynamak için uygun alan isteyen çocukların bir yıllık mücadelesini konu alan Yunanistan yapımı ‘Oyun Devam Etmeli’ (The Game Must Go On) filmiyle açılacak. Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek gecede ülkesinde yaşanan iç savaştan “DarAlan” ve İstanbul’a yerleşmek zorunda kalan Kongolu Müzisyen Enzo İkah ve grubu da sahne alacak.

Uluslararsı 1001 belgesel film festivali yürütme kurulu başkanı Mustafa Ünlü, festival kapsamında gösterilecek filmlere ilişkin ‘İkinci dünya savaşı öncesinin olağanüstü görüntülerinden, G8 Zirvesi sırasında sokaklarda olup bitenlere, kendine oyun alanı arayan çocuklardan, 12 Eylül döneminde çocuklarını arayan anne-babalara, insanları göçe zorlamanın inceliklerine, hidroelektrik santrallerden kentleşmeye, adalet duygusunun sınırlarından aşkın sınırsızlığına uzanan inanılmaz bir yolculuk 1001 belgesel Film Festivalinin izleyicisini bekliyor’ dedi.

SİNEMA LABORATUARI DEVAM EDİYOR

14. İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali kapsamında geçen yıl başlatılan Sinema Laboratuarı bu yıl da devam edecek. 1 Ekim, Cumartesi, Beyoğlu Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek Sinema Laboratuarı iki ayrı oturumdan oluşacak.

Festivalde bu yıl ilk kez, çocuklara özel bir bölüm de olacak. “Çocuklar İçin Belgeseller” bölümünde, Çürük Elma, Oyun Devam Etmeli, Enda’nın Günü, Sütçü Kadın ve Oğlu’nun yanı sıra 12 filmden oluşan Define Sandığı isimli filmin dört bölümü gösterilecek. Belgeseller Beyoğlu Gençlik Merkezi ve Fransız Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TÜYAP Mısır’ı konuk ediyor

SONRAKİ HABER

CHP’li Tarhan’dan ‘yanlı yargı’ eleştirisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa