15 Kasım 2003 22:00

Bazı dokunulmazlık dosyaları
   gizleniyor mu?

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyon üyesi CHP Milletvekili Kart, bazı dokunulmazlık dosyalarının açıklanmadığı kuşkusu taşıdığını belirtti.

Paylaş
TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyon üyesi CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, bazı dokunulmazlık dosyalarının açıklanmadığı kuşkusu taşıdıklarını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 107 dosya dışında başka dosya bulunup bulunmadığını sordu. Kart, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun, TBMM'ye ulaşan 107 dosya bulunduğunu açıkladığını ancak bunlar arasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin herhangi bir dosyaya rastlamadıklarını ifade etti. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan, Maliye Bakanı ya da milletvekilleri hakkında Karma Komisyona ulaşan, ancak açıklanmayan dosyalar bulunduğu kuşkusunu taşıdıklarını ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında muhtelif dava dosyalarının varlığının kamuoyu tarafından bilindiğini kaydeden Kart, bu çerçevede TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi sunduğunu bildirdi.

Erdoğan'a yazılı sorular CHP'li Kart, yazılı soru önergesinde Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti: "Karma Komisyon'a intikal ettiği bildirilen 107 dosya dışında; Başbakan, Maliye Bakanı ve diğer bakanlar ile başka milletvekilleri hakkında TBMM Başkanlığı'na ve Karma Komisyon Başkanlığı'na intikal eden dosya mevcut mudur? Varsa bu dosyalar kiminle ilgilidir? Bu şekilde mevcut olup da kamuoyuna açıklanmayan veya komisyon üyelerine bilgi verilmeyen dosya var mıdır? TBMM Başkanlığı ve Karma Komisyon dışında; Başbakanlık veya Adalet Bakanlığı'na intikal edip de TBMM Başkanlığı'na gönderilmeyen veya bekletilen dosya var mıdır? Bu şekilde mevcut dosya varsa neden gönderilmemekte veya bekletilmektedir?"


107 dosyanın sanığı milletvekilleri kim? Atilla Kart'ın sözünü ettiği Karma Komisyon'da 107 dokunulmazlık dosyası bulunuyor. Dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen milletvekilleri arasında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çevre ve Orman Bakanı Bakanı Osman Pepe, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil de yer alıyor. Dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen milletvekilleri şöyle: Mehmet Ağar (7 dosya), Abdullah Gül, Abdülkadir Aksu, Akif Gülle, Mahfuz Güler (2 dosya), Ali Sezal, Osman Aslan, Dengir Mir Mehmet Fırat, Asım Aykan, Sefa Sirmen (24 dosya), Naci Aslan (2 dosya), Metin Kaşıkoğlu, Mehmet Semerci, Orhan Yıldız, Atilla Kart, Ali Coşkun, Mehmet Salih Erdoğan, Ahmet Koca, Asım Aykan (2 dosya), Mehmet Erdemir, Muzaffer Külcü (3 dosya), Hakkı Ülkü (2), Muharrem Kılıç, Hasan Güyüldar, Yaşar Tüzün, Sadullah Ergin, Hanefi Mahçiçek, Mustafa Eyiceoğlu (2), Hüsnü Ordu, Gökhan Durgun, Nihat Ergün (5), Vecdi Gönül (3 dosya), Muzaffer Baştopçu (4 dosya), İbrahim Köşdere, Fikret Ünlü, Nevzat Doğan (6 dosya), Mehmet Sarı, Soner Aksoy, Osman Pepe (2 dosya), Polat Türkmen, Feramuz Şahin (3 dosya), Süleyman Bölünmez, Selami Yiğit, Adem Baştürk (4 dosya), Nevzat Pakdil (2 dosya), Fahrettin Üstün, Ali Ayağ, Ali Şirin, Şevket Arz, İdris Naim Şahin (2 dosya), Mehmet Sekmen, Mustafa Çakır, Mustafa Ilıcalı (2 dosya), Mahmut Yıldız, Abdurrahman Müfit Yetkin, Ensar Öğüt, İsmail Değerli, Mehmet Mustafa Açıkalın (2 dosya), Zülfi Demirağ, Selami Uzun, Hüseyin Besni."

ÖNCEKİ HABER

A. Kadir'ce Hayyam

SONRAKİ HABER

Erdoğan,
   Edelman'la KADEK'i konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa