21 Ekim 2011 10:52

KOU Rektörü savaş mı istiyor?

KOCAELİ Üniversitesinde soruşturma furyası sürüyor. Öğrenciler ‘Denenmeyen Tek Yol Kaldı: Barış’ dediler. Düzenledikleri imza kampanyasıyla Türkiye’de ve dünyada yaşanan savaşlara dikkat çektiler. Ancak Rektörlük öğrencilerin barış talebine bile soruşturmayla karşılık verdi.Rektör Sezer Komsuo

KOU Rektörü savaş mı istiyor?
Paylaş

Rektör Sezer Komsuoğlu’nun tutumunu protesto eden öğrenciler ise Rektörlük önünde oturma eylemi yaptı. Öğrenciler, demokrat olduğunu söyleyen rektörün, açtığı soruşturmalara bakınca böyle olmadığını, dağıttıkları bildiriler sebebiyle soruşturmalar açılabildiğini belirtti. Barışla ilgili imza kampanyası yürüten öğrenciler rektöre “Rektör daha fazla kan ve gözyaşı mı istiyor? Anaların gözyaşları aksın mı istiyor?​” diye sorarak yaptıkları barış çağrısına dair soruşturma açıldığını söyledi.

Arkadaşlarıyla konuştukları sırada bile öğrencilerin peşinde olan özel güvenlikler, öğrencilerin rektörlüğe gelerek yaptıkları oturma eyleminde rektörlük binasının önünde beklerken basını görünce içeri girdiler. Daha sonra savunmalarını vermek için rektörlüğe giden öğrenciler soruşturmayı yürüten Rektör Yardımcısı Hasret Çomak’ı alkışlarla protesto ederek karşılarken, odada yazmanın bulunmaması dikkati çeken bir nokta oldu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Milli Eğitim yeni uyandı

SONRAKİ HABER

‘Kamuda güvencesiz çalışma’ paneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa