21 Ekim 2011 11:00

Yunanistan hükümeti yine halkın sesine kulak tıkadı

Yunanistan Parlamentosu, ülkede büyük öfke yaratan kemer sıkma önlemlerini onayladı.Biri dışında iktidardaki sosyalist Pasok partisinin tüm milletvekilleri, vergilerin artırılması ve maaşlarda kesinti yapılmasını öngören önlemlere destek verdi. Öneriler aleyhinde oy kullanan Pasok milletvekili Başbakan Yorgo Papandreu tarafınd

Yunanistan hükümeti yine halkın sesine kulak tıkadı
Paylaş

Biri dışında iktidardaki sosyalist Pasok partisinin tüm milletvekilleri, vergilerin artırılması ve maaşlarda kesinti yapılmasını öngören önlemlere destek verdi. Öneriler aleyhinde oy kullanan Pasok milletvekili Başbakan Yorgo Papandreu tarafından partiden ihraç edildi.

Yüz binlerce kişi, iki gündür parlamento önünde protesto gösterisi yapıyordu. Hükümetin kemer sıkma politikalarına tepki olarak 48 saatlik genel greve gidilmesi nedeniyle ülkede hayat durmuştu. Yunanistan hükümeti, IMF ve Avrupa Birliği’nden alacağı kredi için bu düzenlemelerin şart olduğunu söylüyor. Paket 30 bin kamu çalışanının geçici olarak işten çıkarılmasını da öngörüyor.

KIRK KATIR MI KIRK SATIR MI?

Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, oylama öncesinde yaptığı konuşmada, kemer sıkma önlemlerine gönderme yaparak “zorlu bir durumla felaket arasında seçim yapmak zorunda olduklarını” söyledi.

Rekor seviyesindeki bütçe açığını kapamaya çalışan Yunanistan, 110 milyar avro değerindeki kurtarma paketinin son taksidi olan 8 milyar avroyu alamaması halinde borçlarını ödeyemeyecek duruma düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Bunun avro bölgesinde ağır bir krize yol açmasından endişe ediliyor.

Yunanistan, borçlarını karşılamak için uluslararası piyasalarda uzun vadeli kredi bulamayınca 18 ay önce Avrupa Birliği ve IMF’den yardım istedi. Bu kuruluşlar da iki yardım paketi karşılığında bütçede ciddi oranda kesinti yapılmasını şart koştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çağlayan: Çalışma saati bir dakika bile düşürülemez

SONRAKİ HABER

İzmir’de sendikal mücadele yargılanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa