21 Ekim 2011 11:12

Kadınlar cezaevi önüne ‘barış noktası’ kurdu

Barış İçin Kadın Girişimi üyeleri, İstanbul’da ‘KCK’ adı altında gerçekleştirilen operasyonlarda tutuklanan kadınlara destek olmak ve “barış” çağrısı bulunmak amacıyla Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde temsili “barış noktası” kurdu.Kadınlar adına açıklama yapan Avukat Z&uum

Kadınlar cezaevi önüne ‘barış noktası’ kurdu
Paylaş

Kadınlar adına açıklama yapan Avukat Züleyha Gülüm, barış için mücadele edenleri tutuklayarak, seslerini kısmaya çalışan devlete karşı seslerini duyurmak ve tutuklu kadınlarla dayanışmak amacıyla “barış noktası”nda bir araya gelmeye karar verdiklerini söyledi. Hükümetin kadınlara değil savaşa bütçe ayırdığını belirten Gülüm, “Gencecik yaşamlar barışa dair sözlere kulaklarını kapatan iktidarca yok ediliyor. Kara harekâtıyla, öldürmeyle, misillemeyle, intikamla; barışa değil, ancak daha kanlı bir savaşa doğru gidiyoruz” dedi. Savaşın sadece tabut içine konan gençler anlamına gelmediğine, kimsenin güvende olmadığı, halkların birbirine düşmanlaştığı anlamına geldiğine işaret eden Gülüm, kadınlar olarak bu duruma “Artık yeter” dediklerini ifade etti.

Bütün silahların susmasını, ölümlerin hemen durdurulmasını, gözaltı ve tutuklamalara son verilmesini ve KCK operasyonlarında tutuklanan kadınların derhal serbest bırakılmasını istediklerini ifade eden Gülüm, Terörle Mücadele Yasası’nın (TMY) da kaldırılmasını istedi. Gülüm, barış isteklerinde ısrarcı olduklarını vurgulayarak, hükümetin gerçekleşecek ölümlerden ve yıkımlardan sorumlu olduğunu dile getirdi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri İstanbul’da sokağa çıkacak

SONRAKİ HABER

İÜ'de öğrencilere polis ve ülkücü saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa