24 Eylül 2006 21:00

Dağıtımcımıza saldırı protesto edildi

Gazetemizin dağıtımını gerçekleştiren Koray Çubukçu'nun uğradığı silahlı saldırı protesto edildi. Bacağından ve karnından aldığı 3 kurşunla yaralanan Çubukçu'nun hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

Paylaş
Gazetemizin dağıtımını gerçekleştiren Koray Çubukçu'nun uğradığı silahlı saldırı protesto edildi. Bacağından ve karnından aldığı 3 kurşunla yaralanan Çubukçu'nun hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi. Önceki gün gazete dağıtımı sırasında Vedat Savaşçı isimli kişi tarafından silahlı saldırıya uğrayan Koray Çubukçu'nun kurşunlandığı yerde bir araya gelen siyasi parti ve kitle örgütleri olayı protesto etti. Emek Partisi (EMEP) Sarıgazi Belde Örgütü önünde bir araya gelen Sarıgazililer, "Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek", "Çetelerden hesabı emekçiler soracak" sloganlarıyla olayın yaşandığı Dünya Hastanesi'nin önüne kadar yürüdü. DTP, Partizan, DHP, Kaldıraç ve ODAK'ın da destek verdiği eylemde açıklama yapan EMEP Sarıgazi Belde Başkanı Arif Şakar, son dönemlerde yaşanan linç girişimlerine ve görevi linççileri yakalamak olanların, linçcilere destek vermesinin arttığına vurgu yaptı. Diyarbakır'daki bombalama olayı, ESP ve çeşitli kitle örgütlerine yapılan baskınlar ve Lübnan'a asker gönderilmesini protesto eden gençlere saldırılması gibi son dönemlerde yaşanan olaylarla çatışma ortamının körüklenmek istendiğine dikkat çeken Şakar, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön src=/resim/k1.gif width=335 height=2> src=/resim/b1.gif width=5>
Meslek liselerinde eğitim arapsaçıArif Koşar Liselerde 4 yıllık eğitime geçişle birlikte meslek liselerinde 9. sınıfın yönlendirme sınıfı olması yığılmaya neden oldu. Meslek liselerinde birinci sınıftaki öğrencilerin büyük bir kısmının sınıfta kalmasına yeni kayıtlar eklenince 9. sınıflarda yığılma yaşanırken bölümlerinin belli olduğu 10. sınıflarda, sınıf açmaya yetecek sayıda öğrenci bulunamıyor. Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni İsmail Çamdalı, sorunun temelinde liselerin plansız programsız 4 yıla çıkarılmasının bulunduğunu belirtti. 9. sınıf müfredatında bulunan 10 saat atölye dersinin yeni düzenlemeyle kaldırıldığını ve genel kültür derslerinin artırıldığını ifade eden Çamdalı, "9. sınıflarda yönlendirme dersi sadece 2 saat. Yönlendirme için gerekli olan öğrencilerin eğilim ve yeteneklerini ortaya çıkarabilecek bir bilimsel çalışma söz konusu değil. Yönlendirme sınıfında öğrenciler neden sınıfta kalır, bu sene yönlendiremedik, seneye yönlendirelim diye bir mantık anlaşılır gibi değil" diye konuştu. 9. sınıfın yönlendirme değil eleme sınıfı haline geldiğini dile getiren Çamdalı, "Bizim okulda 360 öğrencinin yalnızca 70'i 10. sınıfa geçti. 290 öğrenci sınıf tekrarı yapıyor. Geçen sene 9. sınıflarda 360 öğrenci varken bu sene 550-600 öğrenci var. Geçme notu 2.5 olmasına rağmen öğrencilerin temel eğitimi çok zayıf olduğundan geçemiyorlar. Yönlendirme sınıfında öğrenciler geleceğe dair meslek seçimlerini yapmalı. Sınıf tekrarı kaldırılmalıdır" şeklinde konuştu.

Sınıf açamıyoruz Karşıyaka TÜPRAŞ Çok Programlı Lisesi Öğretmeni Talat Zeki Okur, her sene çıkarılan devamsızlık affının öğrencilerde devam oranını düşürdüğünü ve bu sene kalanların sayısını artırdığını ifade ederek "Kalanlar o kadar çok oldu ki 12 kişiyi bir araya getirip bölümler için sınıf açamaz hale geldik" dedi. Kocaeli Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni Ali Sarıçiçek, yaşanan sıkıntıların kaynaklarından birisinin de yeni sistemin yeterince algılanmaması olduğunu söyledi. Velilerin çocuklarının, düz liseye kaydolunca 10. sınıfta meslek lisesine geçebileceğini bilmediklerini ifade eden Sarıçiçek, "9. sınıfın yönlendirme sınıfı olduğu anlaşılamadı ve 9. sınıfın yoğunluğu daha da arttı" diye konuştu.

Acilen çözülmeli Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni ve Eğitim Sen Kocaeli Şube Yöneticisi Osman Çolakoğlu, eğitimin asıl amacının insanların başarılı ve mutlu olabileceği alanlarda çalışmasını sağlamak olması gerektiğini ifade ederek, "Mesleki eğitim pahalı bir eğitim. Bu alana yatırım yapmak gerekiyor. Ama yapılmıyor. Eğitimin 4 yıla çıkarılması eğitim amacıyla uyumlu bir karardı. Ama görüldü ki bu uygulamanın gerçek amacı bu değilmiş. Yönlendirmede de başarı sağlayamadık. Öğrencilerin ancak üçte biri sınıfı geçebildi" diye konuştu. Devletin 4 yıllık eğitime deney sonuçlarını almadan plansızca geçtiğini belirten Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Osman Bahçeci, "Araç-gereç, donanım açısından önemli sıkıntılar var, öğretmenler bu konuda iç eğitimden geçmedi. Gerekli altyapı olmadan modüler eğitime geçildi. Bunun sonucu 9. sınıflarda tamamen başarısız sonuçlar elde edilmiş; öğrencilerin yüzde 60'ı sınıfta kalmıştır. Yönlendirme ismi verildi ama öğrencilerin istek ve yetenekleri söz konusu edilmiyor" diye konuştu. Yönlendirme sınıflarında notla değerlendirmenin uygun olmadığını belirten Bahçeci "Teknik ve mesleki eğitim tıkanma noktasına getirilmiştir. Bu sene meydana gelen tahribat ancak 4-5 yıl içinde düzeltilebilir. Plansız geçiş, öğretmen açığı varken birçok öğretmeni derslere giremez hale getirdi" diyerek, sorunun acilen çözülmesi gerektiğini belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Ramazanların eski tadı kalmadı

SONRAKİ HABER

Kader'de Altın Portakal varmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa