14 Kasım 2011 06:14

Hekimler süresiz greve hazırlanıyor

Türkiye Büyük Hekim Meclisinin sonuç bildirgesinde tüm toplumu kapsayacak bir “Birleşik Mücadele Programı”nın oluşturulması kararı yer aldı. Bildirgede ayrıca “süresiz grev” de dahil olmak üzere üretimden gelen gücün kullanılması çağrısı yapıldı.Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez K

Hekimler süresiz greve hazırlanıyor
Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri dün, Türkiye Büyük Hekim Meclisi (TBHM) olarak adlandırılan meclisin sonuç bildirgesini TTB Genel Merkezinde kamuoyu ile paylaştı. Toplantıya TTB Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu, İkinci Başkanı Özdemir Aktaş, Merkez Konsey üyesi Osman Öztürk ve Mehmet Zencir katıldı.

Bildirgeyi aktaran TTB Merkez Konsey üyesi Osman Öztürk, 663 sayılı Kanun Hükmünde Karranamenin (KHK) hiçbir biçimde kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, hekimlik mesleğinin kamu ve birey yararına uygulanıp geliştirilmesinden hiçbir koşulda vazgeçilmeyeceğini ifade etti. Öztürk, TBHM’nin duyuru ve hazırlık sürecinin çok kısa olmasına rağmen toplantıya 450 hekimin katıldığına dikkat çekti. Öztürk, 663 sayılı Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında KHK’de daha önce raslanılmayan ve hayal edilemeyecek düzenlemelerin olduğuna dikkat çekti. Öztürk, bir özel sağlık kurumu kurulması için sağlık bakanlığının buranın lisansını ihaleye çıkaracağını ve en yüksek fiyat verenin  hastane kurma hakkı kazanacağının altını çizerek, “sağlık bakanlığı tam bir Tüccar Bakanlığı’na dönüşmüş durumda” dedi.

TTB Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu ise toplantıdan çıkan ortak karar üzerine grev veya süresiz grevin yakın bir zamanda yapılması kararlılığında olduklarını kaydetti. Bilaloğlu, Türkiye Büyük Hekim Meclisi’nin ilk toplantısının cesaret ve umut verici olduğunu ifade etti. Siyasi partiler ve sağlık alanı dışındaki örgütlerin de sürece dahil olmaları için ileriki günlerde çeşitli görüşmeler gerçekleşeceğini belirten Bilaloğlu, “Biz bu süreci siyasi partiler ve sendikalar ile birlikte şekillendirmek istiyoruz” dedi.

BİRLEŞİK MÜCADELE VURGUSU

TBHM’nin sonuç bildirgesinde yer alan başlıklar ise şunlar: *Hekimler mücadele sürecinde bütün sağlık çalışanları ile birlikte hareket edecek, *Öncelikle diğer sağlık alanındaki meslek örgütleri ve sendikalar ile bir araya gelerek mücadele ortaklaştırılacak, *Türkiye’deki hiçbir hekim ve hiçbir sağlık çalışanının dışında kalmayacağı bir mücadele çizgisi izlenecek, *İllerde hekim meclisleri kurulacak, *Tabip odaları, illerdeki sağlık alanında örgütlü diğer odalar ve sendikalar ile ortak platformlar ve meclisler oluşturacak, *KHK’nin getirdiği tüm olumsuzluklar hazırlanacak broşürler, bildiriler ve afişlerle yaygın olarak topluma anlatılacak, *Hasta hakları derneği sürece dahil edilecek, *Mücadele, işyerlerinde sınırlı kalmayıp, alanlara taşınacak, *Siyasi partiler, meslek örgütleri ve sendikalar ziyaret edilerek bilgiler paylaşılacak, *Tüm toplumu kapsayacak bir biçimde Birleşik Mücadele Programı bir an önce oluşturulacak. (Ankara/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

Donarak ölmeden Ağustos’u görebilecek miyiz?

SONRAKİ HABER

Türkiye’yi birleştirmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa