18 Ocak 2011 00:00

ORGANİZE HAKARET!


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışında kendisine yönelik yürütülen protestonun organize bir eylem olduğunu öne sürdü. Erdoğan, “Bunu tüm Galatasaray camiasına mal etmek asla mümkün değildir. Burada bir organizasyon var. Kimse son zamanlardaki bazı spesifik olaylara mal etmesin” dedi.
Erdoğan Suriye’ye hareketinden önce Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenledi.
Başbakan Erdoğan basın toplantısında Seyrantepe’de yaşanan protestolar ve sonrasında Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat’ın açıklamalarını da değerlendirdi. “Telekom Arena Stadı ile alakalı olarak bazı şeyler herhalde anlaşılmamakta direniliyor” diyen Erdoğan Galatasaray Kulübünün bu stadı yapmaya imkanı olmadığını, stadın yapılmasıyla ilgili sürecin Galatasaray’ın Eski Başkanlarından Özhan Canaydın’ın kendisine ziyaretiyle başladığını söyledi.
Ali Sami Yen Stadı’nın da Galatasaray’a ait olmadığını sadece kullanım hakkı verildiğini ifade eden Erdoğan “Seyrantepe’deki bu stadın bitişiyle birlikte bizler de bu açılış heyecanını yaşamak istedik. Bu açılışı böyle değil de daha farklı da yapabilirdik. Bizim açılış törenlerinin içinde bir açılış töreni olarak gelir Seyrantepe stadında bu açılışı yapabilirdik. Erdoğan şölene dönmesini bekledikleri açılış töreninde böyle bir tablo ile karşılaşmış olmaktan üzüntü duyduğunu da sözlerine ekleyerek şöyle devam etti:
“Bunu tüm Galatasaray camiasına mal etmek asla mümkün değildir. Burada bir organizasyon var. Kimse son zamanlardaki bazı spesifik olaylara mal etmesin. Onlarla bu işi hiçbir zaman bir araya getirmesin. Zira ben Türkiye’nin Başbakanıyım ve şu anda ülkemi adım adım dolaşıyorum. Halkımın teveccühü ortadadır. Halkımla ilişkilerimiz ortadadır. Bu tür yaklaşım tarzlarını doğru bulmuyorum. Bunun gerçek doğrusu 12 Haziranda ortaya çıkacaktır. Gerçek anket odur.” (HABER MERKEZİ)


GALATASARAYLILARA KÜFREDİP KAÇTILAR

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın protestolar yüzünden Türk Telekom Arena’yı terk etmesinin hemen ardından twitter’dan şok tepkiler yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Spor A.Ş.’nin Genel Müdür Yardımcısı Selim Terzi, twitter’daki hesabından Galatasaraylı taraftarlar için çok ağır ifadeler kullandı. Terzi, “Galatasaraylılığımdan utanıyorum. Başbakanı, TT Arena’da yuhalayanların babaları belli değildir, buna eminim. Şerefsi..., yuhalayan kah.. GS taraftarı” diye yazdı. Selim Terzi bu ifadelerinin basına yansıması üzerine twitter hesabını kapattı.
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a bağlı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Müşaviri Yasin Ekrem Serim de, sarı-kırmızılı taraftarlara hakaret etti. Serim, “Böyle bir şerefsi... yok. Nankörsünüz... Kimin sayesinde o statta maç izliyorsunuz. Kim yaptı lan o stadı size. Geri zekalı, kuş beyinliler” ifadelerini kullandı. Yasin Ekrem Serim de, Selim Terzi gibi hesabını kapatarak twitter’dan ayrıldı.
DAVUTOĞLU NEO-CONLARA BENZETTİ
Fenerbahçe taraftarı olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Fenerbahçe Obama gibi, Galatasaray da ABD’deki Neo-Con’lara benziyor” dedi. Uçakta gazetecilerle futbol üzerine sohbet eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile sohbette, futbol da konuşuldu. Gençliğinde, iyi bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu: “FB’nin Manchester City ile yaptığı ve 2-1 kazandığı maçın kadrosunu şimdi bile sayabilirim. Hatta, iyi FB’li olan (AB Genel Sekreteri Büyükelçi) Volkan Bozkır’a “Say bakalım” dedim. O, iki eksikle saydı. İki yedek oyuncuyu sayamadı.” 1990’lı yıllarda ise, “Galatasaray’ın stilini tuttuğunu” kaydeden Davutoğlu, “FB, tıpkı Irak’taki El Irakiye grubu gibi. ABD Başkanı Barack Obama gibi. Starlardan oluşan bir takım tercih ediyor. ABD başkanı Obama da starlarla çalışıyor. Oysa kim ne derse desin, ABD’deki neo-conlar bir ekipti. Galatasaray da, alttan yetiştirip, ekip oluşturuyor.”
(HABER MERKEZİ)


BAKANIN GALATASARAYLILIĞI ASKIDA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Ben cumartesi gününe kadar Galatasaraylıydım. Şu an ilişkilerimi gözden geçiriyorum. Çocuklarımla beraber konuştuk bundan sonraki haftalarda Galatasaraylı değiliz. Bu durum mutlaka düzeltilecektir. Galatasaraylı olmayı askıya aldık” dedi.
Bakan Yıldız, Galatasaray stadının açılışında yaşanan protestolara ilişkin yöneltilen bir soruya, “Ben cumartesi gününe kadar Galatasaraylıydım. Şu an ilişkilerimi gözden geçiriyorum. Adnan Polat’ın çalışmalarının da mutlaka sonuç vermesi kanaatindeyim. Bunu hak etmeyecek tek kişi Başbakandı. Bu açıdan böyle bir tavrı Galatasaray’a ve Galatasaraylılara yakıştıramadım. Çocuklarımla beraber konuştuk bundan sonraki haftalarda Galatasaraylı değiliz. Bu durum mutlaka düzeltilecektir. Şu an Galatasaraylı olmayı askıya aldık. Reyting kuruluşları gibi Galatasaray’da yaşanan gelişmeleri takip edeceğim” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)


BAŞKAN ADNAN POLAT’TAN TEHDİT
Galatasaray kulübünün Türk Telekom Arena’daki ilk toplantısı olağanüstü koşullarda gerçekleşti. Toplantının ardından Başkan Adnan Polat kameraların karşısına geçti ve açıklama yaptı. Polat açıklamasında Başbakanı ve TOKİ Başkanını protesto edenleri tehdit ederek, bu kişilerin bir daha stada alınmayacağını açıkladı. Adnan Polat’ın açıklaması şöyle: “Stadın mimarı olan Sayın Başbakan hiç hakketmediği bir olaya maruz kaldı. Bazı kendini bilmeyen ve Galatasaraylı olduğundan da şüphe ettiğimiz, Galatasaray camiasının içerisinde olacağını düşünmediğimiz bazı insanlar Sayın Başbakanı protesto etti. Bu bizi çok üzdü, biliyoruz ki sayın Başbakan bu stadı yaparken canı gönülden uğraş verdi, bütün samimiyetiyle yaklaştı ve biz de aynı samimiyetle kendisini burada ağırlamak istedik. Bu güzel ortama, gerçekten muhteşem bir düğün gecesine maalesef bazıları leke düşürdü. Bunlar Galatasaray camiasının içerisinde olan kişiler değildir, bunlar milyonlarca taraftarı olan Galatasaray’ı temsil eden kişiler değildir. Biz bu insanları Galatasaraylı olarak kabul etmiyoruz. Yapmış olduğumuz toplantıda elimizdeki 200 kameranın görüntüleri ve 40 tane de polis kamerasının görüntüleri incelendi, emniyetle birlikte yeniden yapılacak incelemenin ardından bu insanları bir daha bu statlara sokmayacağız. Buraya ailelerin gelip günün yarısını geçirebileceği bir ortam yaratmayı hedefliyoruz ve bunu bozmak isteyenlere de müsamaha göstermeyeceğiz.” (HABER MERKEZİ)


Telekom Arena bedavaya yapılmadı
BAŞBAKAN Erdoğan’ın Galatasaray’a bir lütufmuş gibi sunduğu Telekom Arena’nın yapılış hikayesi, stadın söylendiği gibi bedavaya yapılmadığını ortaya koyuyor.
Yılan hikayesine dönen Seyrantepe Projesi, dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan başkanlığında Ankara’da gerçekleştirilen bir toplantı ile son şeklini almıştı. Toplantıya Unakıtan’ın yanı sıra dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yetkilileri katılmıştı.
Toplantıda, 2004 yılı eylül ayında yapılan bir protokol ile irtifak hakkı Galatasaray Kulubü’ne devredilen hazineye ait Seyrantepe arazisinin ne şekilde kullanılacağı konusu masaya yatırıldı.
Yapılan değerlendirmelerin ardından, Galatasaray’ın Seyrantepe’ye ilişkin irtifak hakkından feragat etmesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de hazırlanacak yeni imar planı ile Seyrantepe’yi spor ve sağlık alanı olarak belirlemesi konusunda görüş birliğine varılmıştı.
Bu çerçevede, Seyrantepe arazisinin 120 dönümü üzerinde Galatasaray’ın yeni stadı inşa edilecek, Geri kalan 264 dönümlük arazi ise Maliye Bakanlığınca Sağlık Bakanlığına tahsis edilecek ve burada yeni bir sağlık kompleksi kurulacaktı. Şişli Etfal Hastanesi de inşaat bittikten sonra buraya taşınacaktı.
ALİ SAMİ YEN TOKİ’YE DEVREDİLİYOR
Varılan mutabakat uyarınca, Galatasaray Kulübü, son olarak 1997 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce 49 yıllığına kendisine tahsis edilen Ali Sami Yen Stadı’nı TOKİ’ye devredecekti. TOKİ de, hasılat paylaşımı yoluyla burayı değerlendirecek ve elde edilen kaynağın bir bölümü ile Seyrantepe’de Galatasaray için yeni bir stat yaptırılacaktı. (HABER MERKEZİ)


Taraftarlardan özür ve istifa çağrısı
TEKYUMRUK taraftar grubu İnternet sitesinde yaptığı açıklamayla Başbakan’a, TOKİ Başkanı’na ve Galatasaray Başkanı’na tepki gösterdi. “Özür dilemiyoruz! Özür dilemeye ve istifaya çağırıyoruz!” başlıklı açıklamada, Galatasaray adı ile rant sağlamaya çalışanların, kulüp yönetiminden devlet yönetimine, büyük Galatasaray taraftarının tepkisi ile hakettikleri cevabı aldıkları belirtildi.
Stadın bedavaya yapılmadığının altının çizildiği açıklama şöyle: “Ali Sami Yen Spor Kompleksi, şehrin ortasındaki evimiz Ali Sami Yen’imizin yerine bize tahsis edildi. Değeri yüksek olan Mecidiyeköy’deki araziyi alıp, kuşa döndürülmüş bir proje ile yeni stad yapılmış olmasına rağmen başbakan ve devlet erkanı Galatasaray Spor Kulübüne büyük bir lütufta bulunmuş gibi davranarak kendi siyasi hesaplarını hayata geçirmek istediler. Yapılan propaganda, Adnan Polat’ında katkısına rağmen Cumartesi günü kulübün gerçek sahibi Galatasaray taraftarının bilinçli tepkisi ile bir balon gibi patladı. Bizlerin bu stad için, ne devlet erkanına, ne de Adnan Polat’a bir borcumuz var. Bu stad kimsenin cebinden çıkan para ile yapılmadı. Kendi yandaşlarına peşkeş çektiği Ali Sami Yen arazisi karşılığı yapılan stad için bizim tek borcumuz, bu stadı yapan, üçünü çalışmalar sırasında yitirdiğimiz emekçileredir.Bizler bu stad için sadece evine ekmek götürmek derdinde olan, günlerini gecelerini şantiye alanında geçiren, kimi zaman maaşını bile alamayan, iş güvenliği olmadan çalıştırılan emekçilere teşekkür ederiz.”
Açıklamada, Başbakan Erdoğan, TOKİ Başkanı Erdoğan Başraktar ve Galatasaray Başkanı Adnan Polat özür dilemeye çağrıldı.
ULTRASLAN FATURAYI TOKİ BAŞKANINA KESTİ
Galatasaray taraftar grubu UltrAslan olayların faturasını TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a kesti. UltrAslan’ın Genel Koordinatörü Oğuz Altay, internet sitesinden yazılı bir açıklama yaptı. Altay, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın konuşmasının yenilir yutulur, hazmedilebilir olmadığını belirtirken, “Kendisinin bu tavrını asla kabul edemeyiz ve ciddi olarak da kınıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde, bir açılış sırasında böyle bir konuşma yapıldığını zannetmiyorum” dedi.
Oğuz Altay, tüm bunlara rağmen tribünlerin tepkisinin yanlış olduğunu söyleyip, “Şartlar göz önüne alındığında sadece bir maçlık tüm görüşlerimizi bir kenara bırakıp misafirperver davranıp alkışlayabilir veya en azından sessiz kalıp, tepkimizi gösterebilirdik” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)


Galatasaraylıların Adnan Polat isyanı
GALATASARAY’ın yeni stadı Türk Telekom Arena’nın açılışında yaşanan tatsız olayların yankıları sürerken İnternet’te Galatasaray taraftarları seslerini duyuruyor. Twitter’da Sarı Kırmızılı taraftarlar Başkan Adnan Polat’a şöyle tepki gösterdi.
*Başbakanı 300-500 kişi yuhaladı diyor, demek ki statta akustik gerçekten çok çok iyi.
*Adnan Polat’tan sınıf başkanı bile olmaz, istifa.
*Adnan Polat gibi başkanı olan takımı tutmaktan utanıyorum.
*Galatasaray taraftarının yuhalaması ne kadar yanlışsa Adnan Polat’ın hepsini yakalayacağız demesi de o kadar yanlış.
*En büyük transfer, Adnan Polat’ın gittiği gündür
*Sen istifa edene kadar GSTV, GS Bonus haklarımı donduruyorum. Sana göre GS’li değilim ya...
*Konuşma artık Polat istifa et. Belki onu becerirsin.
*Polat’ın bundan sonraki seçimde şansı 0’a inmiştir.
*Sen GS’nin başına gelen en kötü şeysin. Bırak artık o koltuğu.

Evrensel'i Takip Et