28 Aralık 2010 01:00

TÜM Bel-Sen Ankara 1 No’lu Şube üyeleri, Belediye Hastanesi’nin takas yoluyla Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi kararını protesto ettiler. Hastanenin nasıl takas edileceği konusunda belediyenin açıklama yapmamasını eleştiren belediye emekçileri, Belediye Hastanesi’nin bedelsiz olarak devredilmesinden de endişe duyduklarını söylediler.
Kurulduğundan bugüne belediye emekçilerine ücretsiz hizmet veren Belediye Hastanesi Sağlık Bakanlığı’na devredilerek ‘kamulaştırılıyor’. 16 poliklinik, 18 servis, 15 farklı laboratuvar ve görüntüleme hizmeti, 2 ameliyathane, eczane, beslenme ve diyet tabipliğinin yanı sıra Deri ve Zührevi Hastalıklar Kliniği Tabipliği ile Mamak Sağlık Ocağı ve Kızılay Metro Kan Bilgi Bankası gibi birimlerin de bağlı olduğu Belediye Hastanesi, “masrafları Belediyeye yük olduğu gerekçesiyle” trampa yoluyla Bakanlığa devredilmesine karar verildi.
‘GÖKÇEK YÜK OLARAK ALGILADI’
Karara tepki göstermek için Belediye Hastanesi önünde buluşan Tüm Bel-Sen Ankara Şube üyeleri adına Şube Başkanı Yusuf Şenol açıklama yaptı. 1994’ten yana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nı yürüten Melih Gökçek’in Belediye Hastanesi’ni yük olarak gördüğünü belirten Şenol, “Gökçek yönetimi yıllardır hastanenin hiçbir sorunuyla ilgilenmeyerek hastaneyi çürümeye terk etmiş, çalışma koşullarını iyileştirme, ücret adaletliliği gibi hiçbir konuda herhangi bir girişimde bulunmayarak da doktorların ve diğer sağlık personelinin başka kurumlara geçmesini teşvik etmiştir” dedi.
Belediye Hastanesi’nin “istenilen karı elde edemeyeceğiz” düşüncesiyle gözden çıkarıldığını söyleyen Şenol, Hastane’nin devredilmek istenmesinin kamu yararına aykırı olduğunu vurguladı. “Trampa yoluyla” Belediye Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’na devredileceğini öğrendiklerini ifade eden Şenol, “ancak bu takasın nasıl yapılacağı konusunda açıklama yapılmadı. Bu da ‘bu takas bedelsiz mi olacak’ sorusunu akla getiriyor. Nasıl bir trampa yapılacağı da açıklansın” diye konuştu.
Şenol Belediye Hastanesi’nin devredilmesinden vazgeçilmisini isteyerek, gerekli yatırımların yapılarak Hastane’nin eski işlevine kavuşturulmasını talep etti. (Ankara/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Erdoğan-Şimşek programıyla ücretleri açlık sınırının altına inen asgari ücretli işçiler ve emekliler, ramazan ayının ilk iftarını boş sofralarda karşılıyor: “Kırmızı eti zaten görmüyorduk, bu sene orucu açacak zeytin bile alamıyoruz…” Diyanet İşleri Başkanlığı da ‘Asgari ücretliler ve emeklilere fitre verilebilir’ fetvası yayımlamıştı.

İftar sofrasına 1 yılda gelen zam: Yüzde 45

Dört sene içinde güllaça gelen zam: Yüzde 1100

Pideye 2 yılda gelen zam: Yüzde 150

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
1 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et