21 Aralık 2010 00:00

BU KASKLILAR OGRENCİ Mİ?

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, İstanbul’da Başbakan Erdoğan’ın rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto etmek isterken polisin saldırısı ile karşılaşan öğrencileri suçladı. Öğrencilerin polise saldırdıklarını öne süren Atalay, bazı öğrencilerin de ekran görüntüsü oluşturmak için kendilerini yere attıkları iddiasında bile bulundu.

Paylaş

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, İstanbul’da Başbakan Erdoğan’ın rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto etmek isterken polisin saldırısı ile karşılaşan öğrencileri suçladı. Öğrencilerin polise saldırdıklarını öne süren Atalay, bazı öğrencilerin de ekran görüntüsü oluşturmak için kendilerini yere attıkları iddiasında bile bulundu.
Kanal 7’de yayımlanan “Başkent Kulisi” adlı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Atalay, son aylarda üniversitelerde, belirli kesimlerde öğrencileri hareketlendirmek isteyenlerin var olduğunu savunarak, polisin öğrencilere değil, öğrencilerin polise saldırdığını öne sürdü. Atalay şöyle konuştu: “Bunlar çok küçük oranlarda olan biraz daha uç diyebileceğimiz ama genelde biraz daha ulusalcı kesim içerisinde toplananlar. İstanbul’daki rektörler toplantısında da 6 ayrı grup öğrenci vardı. Bunların geldikleri noktalar belirli. Bunların 4 tanesi polisin de korumasıyla geldiler. Açıklamalarını yaptılar, mesajlarını verdiler ve gittiler ama 2 grup var ki bunların birisi Ankara ve Eskişehir’den gelenler bir de İstanbul’un içerisinden bir grup var, bunlar dağılmak istemediler, oraya girmek istediler. Olayları ben ekrandan seyrettim, o gün çekilenleri seyrettim. İlk defa polisin üzerine getirdikleri bayrakların sopalarıyla saldıran, vuran, hatta 3 polisi yaralayan öğrenciler...”
‘ÖĞRENCİLER KENDİLERİ YERE ATTI’
İstanbul’daki olaylarda da polisin sonuna kadar çaba gösterdiğini öne süren Atalay, polisin öğrencilere karşı gaz kullanmasını da mazur göstererek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Polis, belirli bir noktadan sonra öğrencileri uzaklaştırmak için gaz sıkmıştır, vurmamıştır. O yerde yatan bir kız öğrenci görüntüsü var, 40 yönden biz onu inceledik böyle bir görüntü niye meydana geldi diye. Böyle bir görüntü olmamalı. Onunla ilgili bir darbe yok. Çok ileri saldıran, polise vuran öğrencilerden bir kısmını gözaltına alma teşebbüsü sırasında ekran görüntüsü vermek için kendini yere atanlar da oluyor. Öğrencilerde olur bunlar.”
“Küçük bir olayın polisin imajını yıkıp geçtiği” yorumunu yapan Atalay, “Polis devletine mi gidiyoruz?” sorusuna “Öyle şey olur mu, AK Parti ve polis devleti bunlar bir araya gelmez ki” dedi.
‘RESMİ DİL TARTIŞILMAZ’
Atalay, iki dil tartışmalarıyla ilgili olarak ise, “Resmi dil Türkçedir. Resmi dilimiz tartışılamaz” dedi. Bakan Atalay, şunları kaydetti: ‘‘Hiçbir parti, iktidarın bu konuda yürüttüğü bazı politikaları iç siyasette kullanmayacak. İktidarı en çok zorlayan budur. Hepimiz siyaset yapıyoruz. Bu konuda risk alıyorsunuz. Bu bir cesaret işidir, risk almadan yürümez. Sizin aldığınız riskleri muhalefet partileri köşe bucak kullanırsa, bizleri nasıl ilk başladığımızda hain ilan ettiler, o zaman iktidar da bu sorunları göğüslemekte zorlanır. Bu normal bir şeydir. Bu konuda o günden bu güne büyük bir değişim oldu. MHP’de bile bu değişimi görüyorum.”
‘CHP KOLAY DEĞİŞMEZ’
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP kurultayına ilişkin olarak ise, “Ben baştan beri, Genel Başkanlığından bu yana Kılıçdaroğlu’na baktığımda, hiç tutarlı bir politika ortaya koyduğunu görmedim, çelişkilerle dolu” diye konuştu.
CHP’nin kolay değişecek bir parti olmadığını savunan Atalay, “Kolay değişmez ve ona da müsaade etmezler. Neticede CHP statükoculuğun savunucusudur, temsilcisidir her ne kadar onlar sosyal demokrasiden söz ederlerse de o anlamda bir politikalarını biz görmedik” dedi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Türkiye alternatifsiz değil!

SONRAKİ HABER

Kavram karışıklığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa