20 Aralık 2010 00:00

Özelleştirme kraliçeye yaramadı

İNGİLTERE’de Kraliyet Posta Hizmetleri’nin (Royal Mail) özelleştirilmesi işlemleriyle ilgili detayları tartışma konusu oldu.

Paylaş

İNGİLTERE’de Kraliyet Posta Hizmetleri’nin (Royal Mail) özelleştirilmesi işlemleriyle ilgili detayları tartışma konusu oldu. Şirketin kısmen satışını öngören özelleştirme ihalesinde Alman Posta Servisi Deuthce Mail’in en yüksek teklifi vermesi bekleniyor. Ancak İngiliz hükümeti, üzerinde 1840 yılından bu yana Kraliçe 2. Elizabeth’in portre silueti bulunan birinci sınıf pulların, şirketin özelleştirilmesinin ardından tarihi geleneği sürdürmesi konusunda Alman şirketiyle uzlaşıya varamadığı ortaya çıktı.
Satışın bu şekilde gerçekleşmesi halinde yeni dönemde basılan pulların üzerindeki Kraliçe’nin portre silueti artık olmayacak. Bu durumun Kraliyet Sarayı ile hükümet arasında tartışma konusu olduğu öğrenildi.(Londra/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

TÜDEF GÖZLEMCİOLACAK

SONRAKİ HABER

ORDU’nun Gölköy İlçesi Direkli Beldesi’nde yapılmak istenen regülatör tipi Hidroelektrik Santal (HES) için ölçüm yapmaya gelen şirket elemanları Direkli köylüleri tarafından engellendi.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa