13 Aralık 2010 00:00

‘Belçika Türkiye için Avrupa’ya açılışta yeni üs olabilir’

İSTANBUL’da Belçika Başkonsolosluğu’nda Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşeliği görevini yaklaşık 10 yıldır sürdüren Sabih Akay, Türk işadamlarına ve ihracatçılarına çağrıda bulunarak, “Belçika’nın AB Komisyonu dönem başkanlığı Türkiye ile ilişkilerde çok olumlu bir hava yarattı.

Paylaş

İSTANBUL’da Belçika Başkonsolosluğu’nda Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşeliği görevini yaklaşık 10 yıldır sürdüren Sabih Akay, Türk işadamlarına ve ihracatçılarına çağrıda bulunarak, “Belçika’nın AB Komisyonu dönem başkanlığı Türkiye ile ilişkilerde çok olumlu bir hava yarattı. Bu olumlu havadan yararlanarak karşılıklı yatırım ve üretim konusunda işbirliğini geliştirmek için iklim çok uygun. Belçika, Türk ihracatçı için Avrupa’daki üretim üssü olabilir. Aynı şekilde Türkiye de Belçika için bölgesel üretim üssü haline gelebilir. Kazan-kazan ilişkisi için tüm koşullar mevcut” dedi.
Akay, Belçikalı yatırımcılar açısından İstanbul yerine Anadolu’nun sanayileşmiş kentlerine yönelmelerini teşvik ettiğini belirterek, “İkili ticari ilişkiler açısından İstanbul dışına da çıkılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. İstanbul’da çok büyük bir rekabet var ve doymuş vaziyette. Bunu ben her gidişimde Belçikalı şirketlere de söylüyorum. Örneğin Bursa, İzmir, Kayseri, Gaziantep gibi şehirlere de adım atmanız lazım diyorum. İstanbul’da değil, bu yeni sanayi kentlerinde büyük potansiyel olduğunu anlatmaya çalışıyorum” diye konuştu.
ANKA’nın sorularını yanıtlayan Akay, 31 Aralık itibariyle Belçika’nın dönem başkanlığının sona ereceğini belirterek, bu sürede diplomatik dilde misyon olarak nitelediği Belçikalı iş heyetlerinden Türkiye’ye bir dizi ziyaretler olduğunu ve karşılıklı ticari ilişkilerin gelişmesini amaçlayan 3 büyük toplantı yapıldığını ve çok aktif bir dönem geçirdiklerini söyledi.
(İstanbul/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Alt, üst, haklar ve platform

SONRAKİ HABER

‘AKP Wikileaks Komisyonu’ çalışmalarını tamamladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa