20 Kasım 2011 17:01

Beşar Esad: Ülkem için öleceğim

İngiliz Sunday Times gazetesine demeç veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, baskılara boyun eğmeyeceğini ve uluslararası askeri bir müdahaleyle karşılaşırlarsa savaşarak ölmeyi tercih edeceğini söyledi. Arap Birliği’nin Şam yönetimine, şiddet olaylarını durdurması için verdiği 3 günlük süre sona erdi. Arap Birliği, &

Beşar Esad: Ülkem için öleceğim
Paylaş

‘OPERASYONLAR DEVAM EDECEK’

Rejim karşıtlarıyla güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların devam edeceğini belirten Suriye Lideri, muhalif göstericilere karşı kanlı operasyonların devam edeceği mesajını verdi. “Rejim karşıtı militanların her gün Suriyelileri katlettiklerini” öne süren Esad, Suriye'de dökülen kan için “acı ve üzüntü” hissettiğini, ancak sorunun, “şiddet olaylarının büyük bir kısmının sorumluluğunu taşıyan militanların” yok edilmesiyle çözüleceğini söyledi. Esad, “Suriye rejimine karşı çıkan muhalif militanları ezmek için sert önlemler almayı sürdüreceklerini” dile getirdi.

‘MÜDAHALEYE ZEMİN HAZIRLANIYOR’

Suriye'de 8 aydan beri süren rejim karşıtı eylemlerde 800 polis ve güvenlik gücünün öldüğünü ileri süren Esad, demecinde, Batı ülkelerini, Suriye’ye müdahale etmek için zemin hazırlamakla; Arap liderleri de bu amaca hizmet etmekle suçladı.

Suriye Lideri, Suriye'ye yönelik uluslararası bir operasyonun bölgede büyük bir krize neden olacağını da sözlerine ekledi. Suriye'de çözüm için seçimleri işaret eden Esad, “Şubat ya da Mart ayında seçimler yapılacak. Yeni bir parlamento seçilecek ve yeni anayasamız olacak. Seçim yasası yeniden düzenlenecek. Devlet başkanı artık sandıktan çıkacak” dedi.

Dün Suriye’nin çeşitli kentlerinde, güvenlik güçlerinin muhaliflere karşı düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 27 olduğu ileri sürüyor. Ancak yabancı basın organlarının ve uluslararası bağımsız kuruluşların ülkeye giriş izni olmadığından bilgileri doğrulama şansı bulunmuyor. Birleşmiş Milletler’den (BM) yapılan açıklamadaysa Suriye’de Mart ayında başlayan rejim karşıtı gösterilerde şimdiye kadar ortalama 3500 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

ARAP BİRLİĞİNDEN SURİYE'YE RET

Suriye Hükümetinin, Arap Birliği'nin önerdiği Suriye barış planı üzerinde değişiklikler yapılması önerisi Arap Birliği tarafından reddedildi. Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Arap Birliği'nden yayımlanan bildiride, Suriye'nin planda değişiklikler yapılması önerisinin, söz konusu değişikliklerin planın esasını değiştiriyor olması nedeniyle reddedildiği bildirildi. Açıklamada, Suriye hükümetinin yapılmasını önerdiği değişikliklerin, barış planını uygulamak için Suriye'ye gönderilecek gözlemciler misyonunun görev emrinde "zorlayıcı değişiklikleri" içeriyor olmasını ileri sürülerek, bunun Arap Birliği tarafından kabul edilemez olduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Amerikan polisinden 'sıra gazı'

SONRAKİ HABER

Binler ‘irademe dokunma’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa