6 Kasım 2010 00:00

Okulların yerine milyon dolarlık oteller


İstanbul’da okulların satılmak istenmesine tepki gösteren Okuluma Dokunma İnsiyatifi, İstanbul Valiliğine yürüyüş yaptı. Sultanahmet Meydanında toplanan Okuluma Dokunma İnsiyatifi üyeleri, “Okullar gelecektir satılamaz”, “Okuluma dokunma” sloganları ile İestanbul Valiliğine yürüdü.
İstanbul Valisi Hüseyin Çapkın ile görüşmek için günlerdir randevu talebinde bulunduklarını, ancak bu randevuyu alamadıklarını belirten Okuluma Dokunma İnsiyatifi sözcüsü ve Eğitim sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Nebat Bükrek, okullarda topladıkları binlerce imzayı valiliğe teslim etmek için geldiklerini söyledi.
Eğitimde bir sorun yaşandığını ancak valiliğe gelmelerinin nedeninin okulların birilerine peşkeş çekilmek istenmesi olduğunu dile getiren Bukrek, bu peşkeşe öğretmenler, öğrenciler, veliler olarak dur diyeceklerini kaydetti.
EMLAK DEĞERİ MİLYON DOLARLAR
Eğitim hakkının sadece parası olanın kulanabileceği bir ayrıcalık haline geldiğini dile getiren Bukrek, çözülmemiş bir çok sorunla eğitim-öğretimi sürdürmeye çalışan devlet okullarının satıldığını söyledi.
Bukrek, 2009 yılında İstanbul Valisi olan Muhammer Güler’in satılacak okulları kamuoyuna açıkladığını hatırlatarak, “Satışı planlanan okullara yenileri eklendi. Tarihi okullar dahil, merkezdeki okulların satışı ve devri planlanıyor. Dün inkar ediyorlardı, bugün takas edeceklerini söylüyorlar. 100’den fazla okulun satışı gündemde” dedi. Emlak değir milyonlarca doları aşan bu okulların otel ve iş merkezleri haline getirileceğini belirten Bukrek, bu okullarad okuyan çocukların ne olacağını sordu?
Taksim Ticaret Meslek Lisesi’nin kapanması için Belediye Başkanının batırdığını, İtalyan Konsolosluğu tarafından okul olarak kullanılmak üzere alınan Maçka Aktif Tunçel Endüstri Meslek Lisesinin özel sektöre devredilmek istendiğini dile getiren Bukrek, tadilat nedeniyle 100 okulun kapalı olduğunu, bunlarda gerçekten tadilat mı yoksa satış için mi hazırlandığını sordu.
TOPLANAN İMZALAR VALİLİĞE VERİLDİ
Bukrek, “Bir kez daha İstanbul Valiliğine sesleniyoruz; okulları satarak, satılmasına seyirci kalarak eğitimin sorunlarını çözemezsiniz. Ancak var olan sorunlara yeni sorunlar eklersiniz. Biz öğretmenler, öğrenciler, veliler, sendikalar, siyasi partiler, meslek odaları, dernekler olarak diyoruz ki; sesimize kulak verin. Okullar halkındır satılamaz, kapatılamaz. Okulların satılmasına seyirci kalmayacağız” diye konuştu.
Bukrek’in açıklamasının ardından 5 kişilik bir heyet okulların satılmaması için topladıkları imzaları İstanbul Valiliğine teslim ettiler. (İstanbul/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et