19 Ekim 2010 00:00
Radikalin sokakla imtihanı
Yeni genel yayın yönetmeni Eyüp Canın sokak yazarı yapmaya çalıştığı Radikal yazarlarından Cüneyt Özdemir, bu işi yorucu buldu. Tarhan Erdemin sokak araştırmasının da laiklik ve özgürlükçülük anlayışı, soru işaretlerine gebe.
Radikalin yeni yüzünde, Köşe yazarı değil sokak yazarı anlayışı yerleştirilmeye çalışılıyor. Bu kapsamda, Cüneyt Özdemir de Avrasya maratonuna katıldı. Özdemir, Sokaktan bildiriyorum. Eyüp Can Yeni köşe yazarları artık sokakta olacak dediğinde işin bu kadar yorucu olacağını bilseydim gelen teklifi bir kez daha düşünürdüm diye yazdı. Sekiz kilometrelik yolu koşmayıp yürüyen ve taksiye binmediği konusunda ısrar eden Özdemir, esprili yazısında Maraton bittiğinde inanın ben de bitmiştim. Şunu anladım sokak yazarı olmak gerçekten zormuş yorumunu yaptı.
Sokakla ilgili bir başka yazı da Tarhan Erdeme aitti. Sokağın notu: Özgürlükçülükte birinci Radikal diyen Erdem, 2008de yaptığı Biz Kimiz araştırmasını hatırlattı. Dolayısıyla, başlıkta ilan edilen birinciliğin eski Radikale ait olduğu yazının devamında anlaşılıyordu. 2008 tarihli araştırmadan başka sonuçlar da çıkmıştı. Buna göre Radikal, Türkiyenin en özgürlükçü gazetesi, Demokratlıkta ve laiklikteyse ikinciydi.
Ancak, Tarhan Erdemin yazısının devamında, bu meseleyle ilgili de ilginç bilgiler yer alıyordu. Çünkü aynı araştırmaya göre ülkenin en demokrat gazetesi Yeni Şafak, en laik gazetesi ise Cumhuriyetti!
Yazarlarını sokağa çıkarmaya çalışan Radikalin sokakla imtihanında dün, durum böyleydi.
(MEDYA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et