Meclis’te küfür tutanaklara geçti
TBMM Genel Kurulunda Meclis Başkan Vekili Mehmet Sağlam’ın küfürlü konuşması Genel Kurulu erken kapattırdı. Küfrün anında İnternet’te yayılması ve üzerine yorumlar yapılması ise, hem küfrün sahibi Sağlam’ı hem de milletvekillerini çok şaşırttı.
PAPAZ, RAHİP TARTIŞMASI
TBMM Genel Kurulunda yaşanan papaz ve rahip tartışması tutanaklara şöyle yansıdı:
Nurettin Canikli (Giresun)- Bir şeyi merak ediyorum. Bazı arkadaşlar, dillerinden rahip cübbesini, akıllarından rahip cübbesini hiç düşürmüyorlar. Ne kadar seviyorsunuz bu rahip cübbesini! Ne kadar düşkünsünüz rahip cübbesine! (CHP sıralarından gürültüler) Burası Müslüman bir ülke. Örnek verecekseniz oradan verin. Yani, rahip ve cübbeden başka bir şey bilmiyor musunuz?
Aykut Erdoğdu (İstanbul) - En azından kıyafet giyip resim çektirmedik!
Nurettin Canikli (Devamla) - Mahalli seçimlerde, hatırlayın, sadece onlar değil, belediyeler de reklamlarında, akıllarında, fikirlerinde, zihinlerinde, her şeylerinde rahip ve cübbe var. Yazık! Ayıp, ayıp! (CHP sıralarından
gürültüler) Burası Müslüman bir ülke.
Kamer Genç:Papaz, papaz, rahip değil!
Lütfü Türkkan- (Kocaeli) - Papazlar sizin arkadaşlarınız!
SAĞLAM’IN KÜFRÜ
TBMM Genel Kurulunda dün yaşanan tartışmada küfürde tutanaklara şöyle yansıdı:
Haydar Akar (Kocaeli) - Hadi oradan!
BAŞKAN - Hep sen mi konuşacaksın yani!
Ali Sarıbaş (Çanakkale) - Sayın Başkan, ilkokul mu yönetiyorsun!
Haydar Akar (Kocaeli) - Meclis Başkanlığı yap!
Veli Ağbaba (Malatya) - Niye oraya müdahale etmiyorsun! Niye AKP’ye müdahale etmiyorsun!
Başkan- Bırak ya, otur!
Haydar Akar (Kocaeli) - Bağımsız Meclis Başkanlığı yap! Avukatlık yapma!
Başkan - Daha söze başlamadı ya! H..s....!
Nurettin Canikli (Devamla) - Değerli arkadaşlar, ben halen… (CHP sıralarından gürültüler)
Muharrem İnce (Yalova)-Az önce, şu anda İnternet’te, ben konuşurken sizin mikrofonunuz açık olduğu için görüntülere yansıyan, biz bu kalabalıktan anlayamıyoruz fakat izleyenler sizin bir konuşmanızı… Şu anda İnternet’te onlarca yorum var.
‘SİNKAFLI BİR SÖZ SÖYLEDİNİZ’
Başkan: Ne konuşmam?
Muharrem İnce: Sizin orada sinkaflı bir söz söylediğiniz ve bu…
Başkan - Hayır, hayır böyle bir şey yok. Hayır, böyle bir şey yok.
Muharrem İnce (Yalova) - Bir dakika… Şimdi görüntüleri istettim; geliyor görüntüler.
Başkan - Gelsin efendim, zabıtlarda da vardır. Böyle bir şey yok.
Muharrem İnce - Sayın Başkan, bakın, şu anda büyük gazetelerdeki köşe yazarları bile, Twitter’da, Facebook’ta bu konuda yorumlar yapıyorlar.
İlyas Şeker (Kocaeli) - Ne çabuk ya? Ne çabuk?
Muharrem İnce: Az önce…
Nurettin Canikli- Tutanaklarda var mı?
İlyas Şeker- Daha beş dakika geçmedi, ne çabuk?
Muharrem İnce- Sen tanınmayan bir milletvekili olduğun için seni fazla izleyememiş olabilirler. Sayın Başkan, şimdi, görüntüleri istettim ben.
Muharrem İnce - Şimdi, arkadaşlarımız, stenograflar bunu duymamış olabilirler fakat takdir edersiniz ki televizyonu izleyen kişi bizden çok daha net duyuyor konuşmaları. Sizin ağzınızdan böyle bir şey çıktığını, çok farklı vilayetlerden, çok farklı kesimlerden, İnternet’te yorumlar yapılıyor. Bunu bilgilerinize sunuyorum. Umarım böyle bir şey yapmamışsınızdır diye düşünüyorum.
Nurettin Canikli (Giresun) - Tutanaklarda var mı?
Başkan - Ben de umarım. Böyle bir şey olduysa özür diliyorum, böyle bir şey yapmadığımı zannediyorum, özür diliyorum.
Muharrem İnce- Hayır, Sayın Başkan, ben, sizin öyle bir şey yapmamanızı umuyorum ama yapmışsanız özürle kapatılacak gibi bir şey değil.
Başkan - Tamam efendim, tamam.
Muharrem İnce- Bunu da bilgilerinize sunuyorum.
Başkan- Geldiğinde gereğini yaparsınız, idam edecekseniz de.
‘TWİTTER, FACEBOOK GIRLA GİDİYOR’
Muharrem İnce - Evet, “Sayın Başkan” diyemeyeceğim, sayın milletvekilleri, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Şimdi, öncelikle saat 19.00’u bekleyerek, Meclis TV yayınlarının bitmesini bekleyerek burada yapılan bir ayıbı kapatmak istemenizi kınıyorum. İkincisi, Meclis bürokratlarını uyarıyorum. Ben konuşmamı yaptım, yerime oturdum. Ardından laf atmalar var. Sayın Başkan konuşuyor, Sayın Başkan sinkaflı bir şekilde o sözleri ediyor. O anda telefonlar çalışıyor, beni arıyorlar, o gürültüde duymamışız. Twitter, Facebook, İnternet gırla gidiyor, Sayın Başkanın küfürlerini yazıyor insanlar. İnsanlar çıldırıyor, mesaj atıyorlar. (ANKARA)
Evrensel'i Takip Et