25 Ağustos 2010 00:00

Demirtaş’tan Erdoğan’a: Darbe ürünüsün

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Van mitinginde Kürtlerin temsilcisinin kendileri olduğu yönündeki sözlerine tepki gösteren BDP Eş Başkanı Selahattin...

Paylaş

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Van mitinginde Kürtlerin temsilcisinin kendileri olduğu yönündeki sözlerine tepki gösteren BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bu nasıl bir Kürt temsilcisidir ki Kürt’ün anadilini bölücülük olarak sayıyor. Bu nasıl bir Kürt temsilcisidir ki, özerklik talep eden Kürtlere hakaret ediyor. Bu nasıl bir Kürt temsilcisidir ki, bakanları gece gündüz Kürtlere küfür ederken kendisi izliyor” dedi. DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ise, “Dünyada bir sorun tek taraflı çözülememiştir. Kürtleri bir taraf olarak görmezseniz, bu ülkenin acılarına son veremeyiz. Bu halkın öncülerini muhatap almazsanız bu sorunu nasıl çözeceksiniz” dedi.
BDP’nin, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlediği mitingde konuşan Demirtaş yeni bir anayasa için meydanlarda olduklarını ifade ederek, “Tarihi bir fırsat yakaladık. Hem Kenan Evren anayasasını hem de bizleri tanımayan Tayip Erdoğan anayasasını aynı anda boykot etme fırsatı yakaladık. Şimdi meydan meydan dolaşıyor Başbakan. 12 Eylül Anayasası’ndan hesap soracağım diyor. Senin derdin darbeden hesap sormak değil. Sen darbenin ürünü bir başbakansın” dedi. “Uğur Kaymaz’ın, Aydın Erdem’in hesabını sormak için anayasanın değişmesine gerek var mı? Niye bunların hesabını vermiyorsun. Darbeden hesap soracaksan seçim barajından başlayacaksın. Sen Kenan Evren’in seçim barajına sarılmışsın. Nasıl bir darbe karşıtlığıdır bu” diyen Demirtaş, Başbakanın Van mitinginde Kürtlerin temsilcisi olduğunu ileri sürdüğünü dile getirerek, “Ben Başbakanın bu kadar şakacı olduğunu bilmiyordum. Son günlerde duyduğum en güzel espriydi. “Ama eğer çok meraklıysan Kürtleri temsil etmeye elbette ki bu da mümkündür. Bu halkın talepleri var. Kim bu talepler için mücadele ederse o halkın temsilcisi olur” dedi. (MARDİN)
ÖNCEKİ HABER

KESK DİYARBAKIR’DA BOYKOT DEDİ

SONRAKİ HABER

‘Ülkeyi nasıl da demokratikleştirdiğini’ anlattı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa