25 Ağustos 2010 00:00

‘Ülkeyi nasıl da demokratikleştirdiğini’ anlattı!

PARTİSİNİN Van mitinginde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, ülkenin kendi dönemlerinde ne kadar demokratikleştiğinden dem vurdu.

Paylaş

PARTİSİNİN Van mitinginde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, ülkenin kendi dönemlerinde ne kadar demokratikleştiğinden dem vurdu.
Erdoğan’ın gelişi öncesi kentte yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Van Devlet Hastanesi önünde alınan güvenlik önlemlerinden dolayı ambulansların çıkışına bile izin verilmedi. Hastaneye giriş çıkış yapan insanlar, dahi üst aramasından geçirildi. Mitingde konuşan Erdoğan, uzun uzun bölgeye yaptıkları yatırımlardan söz etti. Okullaşma oranının arttırıldığını, yollar yapıldığını, OHAL’in kaldırıldığını, yollarda aramaların azaltıldığını, hastaneler inşa ettiklerini, okul derslikleri yaptıklarını anlatan Erdoğan, BDP’yi eleştirdi. Bölgenin tarihinde almadığı hizmeti aldığını söyleyen Erdoğan, BDP’yi kastederek, “Temsilciyiz diyenler siz ne verdiniz, ne yaptınız, ne yapacaksınız. Bundan sonra da yapacağınız bir şey yok zaten. Siz sadece ayrımcılık yaptınız. Baskı terör estirerek, halkımın hakları savunulmaz” dedi. Demokratik haklar konusunda yoğun çaba içerisinde olduklarını ileri süren Erdoğan, hapishanede bulunan gençlerin anneleriyle Kürtçe konuşamadığını ve konuşmayı kendilerinin sağladığını söyledi. Erdoğan, “Anadil öğrenmesi için kursların önünü açtık. Üniversitelerimizde farklı dil ve lehçelerin önünü açtık. Yayının, propagandanın önünü açtık. Bunları biz yapmadık mı? Birileri çıkıyor, ‘Biz olmasaydık bu olmazdı’ diyor. Geç bunları” şeklinde konuştu. Bölge illerini her ziyaretinde sarf ettiği, ‘Analar ağlamasın, çocuklar ölmesin’ sözlerini Van’da da tekrarlayan Erdoğan, PKK’nin eylemsizlik kararını görmezden gelerek, “Terör örgütü buna karşı çıkıyor. Kürt vatandaşlarımızı istismar eden siyasetçiler buna karşı çıkıyor. CHP, MHP, BDP buna karşı çıkıyor. Çünkü istismar zeminleri ayaklarının altından kayıp gidiyor. BDP Kürt vatandaşlarımın duygularını istismar edemeyeceğini anladığı için bu sürece karşı çıkıyor” dedi. 12 Eylül darbesinin bölgenin üzerine bir karabulut gibi çöktüğünü ifade eden Erdoğan, “Ah şu Diyarbakır Cezaevi’nin, Van Hapishanesi’nin dili olsa da konuşsa. 12 Eylülde gençlere neler yaptılar, nasıl kan kusturuldu. İşte biz bugün 12 Eylül ile anayasası ve zihniyetiyle yüzleşiyoruz” dedi. Miting sonrası kitle dağılırken Cumhuriyet Caddesi’nde bazı vatandaşlar arasında tartışma çıktı. 3 kişi gözaltına alındı. (VAN)
ÖNCEKİ HABER

Demirtaş’tan Erdoğan’a: Darbe ürünüsün

SONRAKİ HABER

Hani ayrımcılık yoktu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa