25 Ağustos 2010 00:00

Türk-İş UPS işçileriyle dayanışma çağrısı yaptı

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, TÜMTİS’te örgütlendikleri için işten atılan ve işe dönüş mücadelesi yürüten UPS işçileriyle dayanışma çağrısı yaptı.

Paylaş

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, TÜMTİS’te örgütlendikleri için işten atılan ve işe dönüş mücadelesi yürüten UPS işçileriyle dayanışma çağrısı yaptı.
Türk-İş’ten yapılan açıklamada, ABD’nin uluslararası kargo şirketi UPS’nin sendikalaşma nedeniyle 157 işçiyi işten attığı bildirildi. UPS işçilerinin 5 Mayıs’ta İstanbul’da Mahmutbey ve Kurtköy aktarma merkezleri ile İzmir aktarma merkezinin önünde başlattıkları direnişin sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, direnişin başından beri Türk-İş Bölge Temsilcilikleri ile Türk-İş’e bağlı ve diğer sendikalar ile yurt dışındaki sendika ve federasyonlardan da destek alan direnişe son olarak ITF (Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu’ndan) dünya çapında destek geldiği kaydedildi.
“3-11 Ağustos 2010 tarihlerinde ITF’nin Meksika’da yapılan 42. genel kurulunda; anayasal haklarını kullandıkları için işten çıkarılan UPS işçileri ile dayanışma ve destek kararları alınmış, direnen işçilere destek için 1 Eylül 2010 ve 15 Eylül 2010 tarihlerinde bütün dünyada ortak eylemler ve basın açıklamaları yapılması kararlaştırılmıştır” denilen açıklamada, bu tarihlerde aktarma merkezleri önünde yapılacak eylemlere destek istendi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Başbakana grev mektubu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa