25 Ağustos 2010 00:00

Başbakana grev mektubu!

Hükümet ve kamu emekçileri sendikaları arasındaki toplu görüşmeler sürerken, Haber-Sen üyesi PTT emekçileri her geçen gün artan sorunlarına dikkat çekmek için eylem yaptı.

Paylaş

Hükümet ve kamu emekçileri sendikaları arasındaki toplu görüşmeler sürerken, Haber-Sen üyesi PTT emekçileri her geçen gün artan sorunlarına dikkat çekmek için eylem yaptı. Bugüne kadar yapılan toplu görüşmelerde sorunlarına yönelik olarak hiçbir adım atılmadığını vurgulayan PTT emekçileri artık sorunlarına bir çözüm üretilmesi talebiyle Başbakana mektup gönderdiler.
Hükümet tarafından adım atılmaması durumunda kapıları çalmayacaklarını belirten postacılar, 30 Ağustosta grevi örgütleyeceklerini duyurdular.
İzmir’de Posta İşleme Başmüdürlüğü önünde eylem yapan Haber-Sen İzmir Şubesi üyesi posta dağıtıcıları, “Kapıkulu memur olmayacağız”, “Toplusözleşme ve grev hakkımızı çiğnetmeyeceğiz” yazılı dövizler taşıdılar.
EMEĞİMİZİN KARŞILIĞI ÖDENMELİ
Burada açıklama yapan Haber-Sen İzmir Şube Başkanı Hasan Solmaz, PTT emekçilerinin yıllardır haftanın 6 günü çalıştırıldığını belirterek, “Cebimizden yemek ve yol parası vererek hafta sonu çalıştırmasına ya son verilmeli ya da emeğimizin karşılığı olan ücretler ödenmelidir” dedi.
Personel eksikliği nedeniyle yıllık izinlerini kullanamadıklarını ifade eden Solmaz, PTT yönetim kurulu her gün bir başka kurumla imzaladığı sözleşmeler sonucu, apartmanlara kanepe, buzdolabı çıkarır hale geldiğine dikkat çekti.
Gişelerde bilgisayar başından kalkmadan günde 10 saat çalışıldığını dile getiren Solmaz, iş yoğunluğu arttıkça ücretlerinin eridiğini belirtti. 14 maddelik taleplerini sıralayan Solmaz, “Mektuplarımız son sözümüzdür. 30 Ağustosa kadar taleplerimizin karşılanmasını bekleyeceğiz. Bu tarihten sonra uzun süreli mücadele programımızı kamuoyuna duyuracağız” dedi. Açıklamanın ardından, Haber-Sen yönetici ve üyeleri, taleplerini içeren mektupları Başbakana postaladılar.
TİS HAKKIMIZ
Ankara’da “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Toplusözleşme hakkımız grev silahımız” yazılı dövizlerle dün Yenişehir PTT önünde bir araya gelen Haber-Sen 2 Nolu Şube üyeleri Başbakan Erdoğan’a çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yazdıkları mektupları gönderdiler.
Haber-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Yaşar Polat PTT Müdürlüğünün 170 kurumla anlaşmalarının olduğuna dikkat çekerek postacıların para, buzdolabı taşıma gibi birçok işi de yaptıklarını söyledi. Polat, postacıların resmi ve dini bayram tatillerinde, hafta sonlarında günlüğü 8 liradan çalışmak zorunda bırakıldığını ifade etti. Postacıların iş yükünün fazlalığı nedeniyle artık kötü çalışma koşullarına dayanacak güçlerinin kalmadığını dile getiren Polat, “İş yoğunluğu arttıkça ücretlerimiz eridi. Son 8 yıllık AKP hükümeti dönemimde 399 sayılı KHK’ye tabi sözleşmeli personelin çalışma koşulları ağırlaşırken, aldıkları ücretler eridi. Hükümetin enflasyona endeksli yüzde 2+2 lik zamları gelir vergisi dilimine takılarak çalışanların cebine girmeden kesildi” dedi.
DİYARBAKIR’DA 300 MEKTUP
Diyarbakır’da da Posta İşletme Merkezi (PİM) önünde eylem yapıldı. Haber-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Sait Baran, “PTT çalışanlarının sorunlarına gözünü kulağını kapayan hükümete ve Başbakana taleplerimizi gönderdiğimiz bu mektupla iletiyoruz. Taleplerimiz dikkate alınmazsa bu kez postacılar kapıları çalmayacak, mektup dağıtmayacak, grevi örgütleyecektir” dedi. PTT emekçilerine kölelik koşullarının dayatıldığını dile getiren Baran’ın konuşmasının ardından Başbakan’a 300 mektup gönderildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Türk-İş UPS işçileriyle dayanışma çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

Üniversite öğrencisi inşaatta öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa