25 Ağustos 2010 00:00

Yoksullar için ‘Askıda Ekmek’ kampanyası

ÇEVRE ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) ekmek israfının önüne geçmek ve ekonomik durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak için ‘Askıda Ekmek’ kampanyası başlattı

Paylaş

ÇEVRE ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) ekmek israfının önüne geçmek ve ekonomik durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak için ‘Askıda Ekmek’ kampanyası başlattı.
ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, her gün 12 milyon ekmeğin çöpe gittiğini hatırlatarak, bu şekilde ekmek israfının da yaşanmayacağına dikkat çekti.
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) tarafından “Askıda ekmek var” kampanyası başlatıldı.
ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, bu kampanyayla birlikte dernek temsilciliklerinin önünde sepetler içinde ekmek bırakıldığını ve uygulamanın 64 ilde başlatıldığını söyledi.
İHTİYACI OLMAYANLAR EKMEK BIRAKACAK
Sepetin içinden ihtiyaç sahiplerinin ekmek alabiliceğini belirten Göktaş ihtiyacı olmayanların da bu sepetin içine ekmek bırakmalarını istediklerini dile getirdi. Türkiye’de günde 12 milyon ekmeğin çöpe atıldığını hatırlatan Göktaş, “Tüketmeyeceğiniz ekmeği lütfen almayın. Yazık günah. Sizin için bir ekmeğin belki ekonomik açıdan bir önemi yok ama o ekmeğe muhtaç olanları, hiç bulamayanları lütfen aklınızdan çıkarmayın. Halen o ekmeğe muhtaç insanlarımız var. Fırınlara uğradığınızda bir gün önceki bayat ekmeği yarı fiyatına ya da çok cüzi bir rakama satın alarak evine götürüp çoluk çocuğunun gıdasını temin edenler var” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Üniversite öğrencisi inşaatta öldü

SONRAKİ HABER

Mısır üreticisi sorunlar yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa