25 Ağustos 2010 00:00

Şeker gibi hayat

SANAYİ ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgili 300 sayfayı bulan raporuna fabrika yöneticilerinin ‘tatlı’ hayatını gözler önüne serdi.

Paylaş

SANAYİ ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgili 300 sayfayı bulan raporuna fabrika yöneticilerinin ‘tatlı’ hayatını gözler önüne serdi. Şahsına ait lüks otomobillerin yanı sıra şirkete de üst gruba hitap eden onlarca makam aracı aldıran şirket yöneticilerinin yıl içerisinde birçok kez yurt dışı seyahatlere gittiği ve buralarda yaptığı alışverişleri dahi şirkete fatura ettirdiği tespit edildi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin raporlarına da giren ‘şeker gibi hayat’ın şirkete yıllık faturası milyonlarca avroyu buluyor. Maaşı 2 bin TL civarında olan Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık Özışık’ın yılda iki kez gittiği ve bir hafta süren Dubai gezisinin faturası da 70 bin avro olarak kayıtlara geçmiş. Şirketin yıllık otel harcamaları ise 10 milyon TL’yi buluyor.
AVUKATA 26.7 MİLYON
Kayseri Şeker, ayrıca Avukat Mustafa Olcayto Özhan’a tam 26.7 milyon liralık vekalet ücreti vererek bir rekor kırdı.
Sabah gazetesinin haberine göre, tek bir davayla Türkiye’nin en pahalı avukatı unvanını alan Olcayto Özhan, 2003’de başlayan arazi ihtilafı davasını 4 yıl süren duruşmalardan sonra 2007’de kazandı. Davanın karşılığında Özhan’a geçen yıl 1 milyon 760 bin liralık vekalet ücreti ödendi. İş bu noktadan sonra ilginç bir hal almaya başladı. Kayseri Şeker’in Yönetim Kurulu kendilerine dava kazandıran avukatlarının yaptığı işe duyduğu şükranı ikinci bir ödemeyle daha paraya tahvil etmeye karar verdi. Bu yıl 5 Ağustosta Vedat Ali Özışık Başkanlığı’nda toplanan dokuz kişilik Kayseri Şeker Yönetim Kurulu, Avukat Mustafa Olcayto Özhan’a 25 milyon liralık ikinci bir ödemeyle teşekkür etti! Böylece, Mustafa Olcayto Özhan toplam 26 milyon 760 bin lirayla Türkiye’nin en yüksek avukatlık ücretine hak kazandı. Para kısa bir süre sonra Olcayto Özhan ve ortağı Atilla Ersoylu’nun hesabına aktarıldı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Mısır üreticisi sorunlar yaşıyor

SONRAKİ HABER

Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı kan ağlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa