Geleceğimiz satılamaz
On dört yaşından on dokuz yaşına kadar olan gençler Türkiye'nin çeşitli yerlerinden İstanbul'a büyük hayallerle gelerek bunlara iyi bir liseden başlamak istiyorlar. Bir yandan okulun ağır temposuna ayak uydurmak isterlerken bir yandan da yatakhanenin zor koşullarıyla başa çıkmaya çalışıyorlar. 300 kişinin yaşadığı bir
On dört yaşından on dokuz yaşına kadar olan gençler Türkiye'nin çeşitli yerlerinden İstanbul'a büyük hayallerle gelerek bunlara iyi bir liseden başlamak istiyorlar. Bir yandan okulun ağır temposuna ayak uydurmak isterlerken bir yandan da yatakhanenin zor koşullarıyla başa çıkmaya çalışıyorlar. 300 kişinin yaşadığı bir yerin sağlam ve temiz olması beklenirken yatakhanenin kolonları denize doğru kayıyor ve kızların kaldığı alt kat ile erkeklerin kaldığı üst kat arasında duvarla tavan birbirinden ayrılıp iki karışlık bir boşluk oluşturuyor. Okulun arka tarafında bulunan ve öğretmenlere lojman olarak verilen harabeler ise çöküyor. Önlem alınmadan öğrencilerin ve öğretmenlerin can güvenliği hiçe sayılıyor. Dolmabahçe'nin yanına yapılan on dört katlı otelin yapım aşamasındaki tedbirsizlikten dolayı Dolmabahçe'nin duvarları çok büyük hasar almış durumda ve çökme tehlikesi olduğu bildirildi. Bu sorumsuzluğu kabullenen yetkililer Osmanlının milli sarayları arasındaki bu lisenin çökmesiyle de ilgilenmiyorlar.
Çamlıca Kız Lisesi,Kuleli Askeri Lisesi'nin de arasında bulunduğu bir çok tarihi lise turizm amaçlı satılıyor ve otele dönüştürülmeye çalışılıyor.Kabataş Erkek'e deprem güçlendirilmesi yapılması gerektiği otele dönüştürme çalışmalarından hemen önce akla geliyor ve güçlendirme yapılmak isteniyor ama çöken bina için güçlendirme talebi "O binalar tarihi eser,Anıtlar Kurulu'ndan kolay izin alınamıyor güçlendirme yapılamaz" denilerek reddediliyor.Yatakhane kısmı ise bir yıllığına tadilata alınıp öğrencilere kalacak başka bir yer resmi olarak gösterilmiyor.
Kağıthane'de eğitim vadisi kurularak 150 ye yakın okul taşınmak isteniyor. Bu kampüsün bitmesi en azından üç yıl sürecek olmasına rağmen Kabataşlı yatılı öğrencilerin gelecek yıldan itibaren orada kalması planlanıyor.Türkiye'nin önemli okullarından olan bu okula artık yatılı öğrenci gelmeyecek çünkü her gün Kağıthaneden beşiktaşa gidip gelmeleri gerekecek. Hem birçok çocuğa hayal kırıklığı yaşatılacak hem de okulun başarısı önemli ölçüde düşecek. İstanbul'daki diğer okullardan da çocuklar oraya taşınıp şehirden uzaklaştırılmak isteniyor halbuki insan lisede öğrenmeye başlar nasıl yaşanması gerektiğini,toplumla bilinçli bir şekilde iletişim kurmayı. Toplumsal olayları görüp bunlar üstünde düşünmeye lisede başlar. Öğrenciler toplumsal hayattan uzak olarak sadece bir kampüsün içinde bilinçleri oturtulmadan, hayattan kopuk olarak yetiştirilmek isteniyor.
Kabataş Erkek tarihiyle, deniziyle, içindeki müzesiyle, martılarıyla, boğaz köprüsüyle bir bütündür. Bu bütün bozulamaz. Her okul için bu geçerlidir. O okullar yerleriyle, binalarıyla, ruhlarıyla var. Bu kadar öğrencinin gelecekleri ve umutları para karşılığı satılmamalıdır. Boğaz, köprüler, milli saraylar ortaktır ve halkın malıdır. Ancak bu satışları durdurmadığımız sürece denizi görmek ancak parayla mümkün olacak.