12 Haziran 2010 05:00
18 aylık Uytunu bu silah öldürdü!
Şırnak Valisi Ali Yerlikayanın Göstericilerin taşlarının isabet etmesi sonucu öldü dediği 18 aylık bebek Mehmet Uytunun ölümüne neden olan tüfeğin seri numarası belli oldu. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı ekspertiz raporunda, Uytunun ölümüne neden olan gaz bombası mermisinin T04/T0627-07G0000090 seri numaralı, Türkiye yapısı, tek tek atış yapabilen, tamburlu tüfekten çıktığı belirtildi.
EMZİRİLİRKEN ÖLMÜŞTÜ
Cizrede 9 Ekim 2009da yapılan gösterilere polisin müdahalesi sırasında evlerinin balkonunda annesi Kevzer Uytun tarafından emzirilirken güvenlik güçlerinin kullandığı gaz bombası mermisinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Mehmet Uytunun ölümüne neden olan silahın seri numarası belirlendi. Şırnak Valisi Ali Yerlikayanın olay incelenmeden Göstericilerin taşlarının isabet etmesi sonucu öldü şeklindeki sözleri hafızalardaki yerini korurken, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığının Mehmet Uytun!a isabet eden gaz bombası mermisini balistik inceleme için gönderdiği Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı raporunu tamamladı.
Hazırlanan ekspertiz raporunda, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelenmek üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarına gönderilen 40 mm çapındaki gaz bombası sevk kapsülü ile gaz bombası tüfeğinin mukayese edildiği belirtildi. Raporda, sevk kapsülü ile sevk kapsülünün atıldığı tüfek arasında mikroskopla yapılan incelemede, karakteristik izler yönünden uygunluk görüldüğü belirtildi. Raporda, Gaz bombası sevk kapsülü tetkik konusu T04/T0627-07G0000090 numaralı tamburlu tüfekle atıldığı tespit edilmiştir denildi.
TÜFEK ARIZALI DEĞİL
Raporda ayrıca, söz konusu tüfeğin atışına engel herhangi mekanik bir arızası bulunmadığı, deneme ve mukayese atışlarında kullanılmak üzere gönderilen 40 mm çapında bir adet gaz bombasının patladığının görüldüğü ifade edildi.
Hazırlanan rapordan sonra T04/T0627-07G0000090 seri numaralı silahı kullanan personel hakkında bir işlem yapılıp yapılmayacağı ise önümüzdeki günlerde belirlenecek. (Diyarbakır/DİHA)
Salih Yeşil
Evrensel'i Takip Et