09 Aralık 2011 07:30

Kadına karakolda polis dayağı

İzmir’de ailesi ile birlikte eğlenmeye gittiği müzikholde gözaltına alınan 37 yaşındaki Fevziye Cengiz’nin karakolda gördüğü işkencenin video kaydı ortaya çıktı. Vatan Gazetesinin ele geçirdiği görüntülerde genç kadının iki sivil polis tarafından dakikalarca feci şekilde dövüldüğü g&ou

Kadına karakolda polis dayağı
Paylaş

Tekstil işçisi 8 yaşında bir kız çocuğu annesi Fevziye Cengiz (37), eşi Murat Cengiz (40) ile birlikte 16 Temmuz gecesi Karabağlar’daki bir müzikhole eğlenmeye gitti. Bu sırada kimlik kontrolü yapan resmi üniformalı ve sivil polisler müzikhole geldi. Genç kadın, kimlik kontrolü yapan polise kimliğinin yanında olmadığını söylerken, eşi kimliği almak için otomobile gitti. Bu sırada polis, diğer kişilerle birlikte genç kadını gözaltına almak istedi.

Fevziye Cengiz yanına gelen sivil polislerden birine “Eşim kimliğimi almaya arabaya gitti, bir dakika bekleyin” diye açıklamaya yapmaya çalışırken arkadan gelen sivil polislerden biri genç kadına vurdu ve “Gitmek istemiyor musun, kahpe” diye bağırdı. Polis, Fevziye Cengiz’i zor kullanarak gözaltına aldı.

TEKME VE YUMRUKLARLA DÖVDÜLER

Gözaltından çıktıktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunan Cengiz, polislerin, kendisini Karabağlar Polis Karakoluna götürdüğünü anlatmış, “Dayak karakolda da 10 dakika sürdü. İki polis beni yere fırlatarak tekme ve yumruk attı. Biri de izliyordu. Ben yapmayın dedikçe, ‘Dayak cennetten çıkmadır’ dediler ve vurdular” demişti. Cengiz'in sözleri bugün Vatan Gazetesi'nden Kemal Göktaş'ın ortaya çıkardığı görüntülerle de doğrulamış oldu. Görüntülerde Cengiz’in 2 sivil polis tarafından feci şekilde dövüldüğü görülürken, odadaki resmi polisin de duruma seyirci kaldığı görülüyor.
Cengiz savcılıkta iki polis hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

CENGİZ HAKKINDA DAVA AÇILDI!

Olayın ardından Fevziye Cengiz hakkında şikayetçi olan polisler, Cengiz’i kimliği olmadığı için karakola “davet” ettiklerini ancak alkollü olan kadının kendilerine direndiğini, kollarından tutup götürmeye çalıştıkları sırada küfrettiğini iddia etmişlerdi. Polisler Cengiz‘i kendilerini yaralamakla suçlamıştı.

Polislere “zor kullanma yetkisini aşarak basit yaralama” suçunu işledikleri iddiasıyla 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılırken, karakolda yediği feci dayak karakolun güvenlik kameralarınca kaydedilen Fevziye Cengiz hakkında polisleri yaraladığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle 2.5 yıldan 6.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olayla ilgili iki ayrı soruşturma yürüten İzmir Başsavcılığı’ndan Savcı Ahmet Küçükpınar, Fevziye Cengiz hakkında, polislerin “eliyle kolumuza vurdu, tırmaladı ve itti” suçlamalarının her biri için 1.5’ar yıl olmak üzere 4.5 yıl, hakaret suçundan da 2 yıla kadar ceza istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fındıklı halkı HES’e geçit vermiyor

SONRAKİ HABER

'Şike' iddianamesi kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa