13 Ocak 2010 00:00
Albay Dursun Çiçeke askeri soruşturma
İRTİCAYLA Mücadele Eylem Planını hazırladığı iddia edilen Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında sivil savcılığın soruşturması sürerken, askeri savcılığın da Çiçekle ilgili görevi kötüye kullanma iddiasıyla soruşturma açtığı ortaya çıktı.
Ayrıca ıslak imzalı orijinalinin bulunduğu, Adli Tıp Kurumunun da bu yönde rapor verdiği kamuoyuna yansımışken, bu kez Emniyet Kriminal Laboratuvarından da belgedeki imza için Çiçekin el ürünü olabileceğini teyit eden ikinci rapor geldi.
Genelkurmayın, Islak imzalı orijinal belge askeri savcılığa ulaştırılır ve belgenin gerçekliğinden kuşku duyulmazsa, görevi kötüye kullanma suçlaması ile dava açılacak görüşünü bildirdiği açıklandı.
BAŞBUĞ KAĞIT PARÇASI DEMİŞTİ
Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Haziran 2009da tutuklanan Avukat Serdar Öztürkün bürosunda yapılan aramada, 4 sayfalık yeni İrticayla Mücadele Eylem Planı başlıklı bir doküman ele geçirilmişti. Planın altında Genelkurmay Harekat Başkanlığı 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğünde görevli Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçekin imzasının bulunduğu belirlenmişti.
Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, söz konusu planı, kağıt parçası olarak nitelendirmişti. Albay Çiçek iki defa tutuklanmış, ancak her ikisinde de kısa süre sonra serbest bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et