1 Aralık 2009 00:00

Kılıçdaroğlu Dersimlileri kızdıracak


ONUR Öymen’i istifaya çağıran daha sonra geri adım atan Kılıçdaroğlu, Dersim olaylarını yeniden değerlendirdi
CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu Dersim katliamının cumhuriyetin ilk yıllarında ‘devrim’ koşullarında meydana geldiğini söyleyerek “Dünyanın pek çok yerinde benzerleri” var” dedi.
Bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu Dersim’de binlerce sivilin öldürüldüğü katliamı şu sözlerle değerlendirdi:
‘DEVRİM YAŞANMIŞ ONUN KOŞULLARI...’
“O olayları kendine özgü koşullarla değerlendirmek gerek. Cumhuriyetin ilk yıllarıdır. Bir devrim yaşanmış onun koşulları var. Sadece bizim ülkemize özgü olan bir olay da değil, pek çok ülkede onun benzerleri var. O olayları günümüzdeki terör olayları ile kıyaslamanın doğru olmadığı ortadadır. Bu algı topluma farklı yansıdı, toplum reaksiyon gösterdi. Bizim doğal tabanımızda ciddi bir sarsıntı meydana geldi.”
(HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et