21 Aralık 2011 05:08

Asker köylüleri taradı: 1 ölü

Nusaybin'in Akarsu Beldesi'ne bağlı Heybeli (Derceme) Köyü kırsalında operasyona çıkan askerler, 2 köylüyü taradı. Açılan ateş sonucu 5 çocuk babası Yusuf Akın (38) yaşamını yitirirken, bir kişi de ağır yaralandı.Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Akarsu Beldesi'nin Heybeli (Derceme) Köyü

Asker köylüleri taradı: 1 ölü
Paylaş


Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Akarsu Beldesi'nin Heybeli (Derceme) Köyü'nde dün gece saat 21.30 sıralarında su tesisatı yapan 2 köylü, operasyona çıkan askerler tarafından tarandı. Açılan ateş sonucu ağır yaralanan 5 çocuk babası Yusuf Akın (38) kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirirken, Mehmet Eren'in (48) ise Mardin Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyor.

BORUYU SİLAH SANMIŞLAR

Konuya ilişkin açıklama yapa Mardin Valisi Turhan Ayvaz, olayın, operasyona çıkan askerlerin açtığı ateş sonucu meydana geldiğini belirtti. Açıklamasında kısa süreli bir çatışma ortamının oluştuğunu belirtmesi dikkat çeken Vali Ayvaz, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu sırada su tesisatçıları oldukları daha sonra anlaşılan ve ellerindeki üçgen şeklindeki boru aletinin de, Bixi uzun namlulu silah sanılıp terörist saldırı olduğu şekli ile ateş açılması sonucu, kazara Yusuf Akın başından ağır yaralandı. Mehmet Eren ise vücudundan isabet aldığı iki kursun ile yaralandı"

Askerin açtığı ateşin kasıtlı olmadığını açıklayan Vali Ayvaz, konuya ilişkin çok yönlü soruşturmanın başladığını bildirdi.

Konuya ilişkin DİHA'ya görüş veren BDP Mardin İl Eşbaşkanı Şaban Karakaş, olayın askerin almış olduğu ihbar üzerine meydana geldiğini öğrendiklerini bildirdi. Güllü Köyü'nde ikamet eden elektrik tesisatçısı Yusuf Akın isimli yurttaşın Heybeli Köyü'ne, Mehmet Eren isimli yurttaşın evinde yaşanan elektrik sorununu gidermek için gittiğini belirten Karakaş, "Evdeki elektrik sorununu tamamladıktan sonra evden ayrılıyorlar. Aracına ilerlediği sırada her iki köylü, pusu kuran askerler tarafından taranıyor. Yaşamını yitiren Yusuf Akın isimli yurttaş Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı" dedi. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

1000 TL memleketi batırmaz!

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta 15 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa