6 Ekim 2009 00:00
DTPde Türk ve Ayna değişmedi
GÜNÜN YAZILARI
Demokratik Toplum Partisi (DTP), 3. Olağanüstü Kongresinde Eş Başkanlar Ahmet Türk ve Emine Ayna ile yola devam kararı aldı.
Parti Meclisi (PM) sayısının 80da 90a çıkarıldığı Kongrede Türk, Kardeşleşmek için tüm demokrasi güçleriyle kucaklaşmak istedikleri mesajını verdi.
DTPnin, Kürt Açılımının öne çıktığı ve çözüm konusunda iyi şeyler olmadığı değerlendirmesiyle, AKP Hükümetine güvensizlik mesajının verildiği 3. Olağanüstü Kongresinde, eş başkanlık resmi olarak kabul edilmediği için Ahmet Türk Genel Başkanlık için girdiği seçimde, oy kullanan 654 delegenin 651inin oyu ile yeniden seçildi. PM listesinin birinci sırasında seçimlere giren Emine Aynanın da seçilmesinin ardından, Eş Başkanlar Ahmet Türk ve Emine Ayna ile yola devam denildi.
Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan Ahmet Türk, önemli bir süreçten geçtiklerini, yüklerinin ağır olduğunu da bildiklerini ifade etti. Barış, demokrasi ve özgürlük için her zaman üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız diyen Türk, Kardeşleşmek için tüm demokrasi güçleriyle kucaklaşma isteklerini de dile getirdi. Türk Eğer gerçekten halkların kardeşliğine inanıyorsak, birlikte bir ortak gelecek oluşturmak için yan yana olmamız lazım dedi
Tüzük değişikliği ile 80 kişiden 90a çıkarılan PMde, Eski Devlet Bakanı Adnan Ekmen, Hakkari Eski Milletvekili Esat Canan, SDP Eski Genel Başkanı Filiz Koçali, Prof. Dr. Büşra Erşanlı, Tarihçi-Yazar Faik Bulut da ilk kez yer aldı. PMye ayrıca tüm DTPli milletvekilleri ile tutuklu Eş Başkan Yardımcısı Selma Irmak, Kamuran Yüksek ve Bayram Altun da seçildi. DEHAP Eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile Sanatçı Yeşim Dormen de PMye seçilen isimler arasında.
DTPNİN 90 KİŞİLİK YENİ PMSİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU
Hülya Dikme, Nihat Oğraş, Sabahat Tuncel, Yaşar Saçlı, Atilla Koca, Sevahir Bayındır, Hüseyin Orhan, Mustafa Gül, Gültan Kışanak, Cihat Dursun, Ruşen Mahmutoğlu, Aysel Tuğluk, Mehmet Öcalan, Ahmet Aka, Fatma Kurtulan, Bengi Yıldız Fethi Suvari, Pervin Buldan, Hamit Geylani, Mehmet Can Demir, Ayla Akat Ata, Sırrı Sakık, Mehmet Çelik, Fatma Kaşan, Hasip Kaplan, Şamil Altan, Hatice Çoban, Nuri Yaman, Melik Şengül, Nursel Aydoğan, Selahattin Demirtaş, Emir Ali Çelebi, Pelgüzar Kaygısız, Osman Özcelik, Cesim Soylu, Selma Irmak, Şerafettin Halis, Tacettin Karagöz, Besime Konca, Akın Birdal, Halil Aksoy, Yıldız Aktaş, M. Nezir Karabaş, Aleddin Erdoğan, Şilan Eminoğlu, İbrahim Binici, Musa Ertaş, Şefika Gürbüz, Özdal Üçer, İzzet Belge, Yeşim Dormen, Adnan Erkmen, M. Veysi Dilekçi, Şaziye Önder, Esat Canan, Mehmet Tanhan, Rahşan Gülçin, Faik Bulut, Medeni Kırıcı, Özlem Yanat, Tuncer Bakırhan, Hilmi Aydoğdu, Gülay Calap, Kemal Parlak, Bedri Fırat, Bircan Demir, Kemal Peköz, Cemal Coşgun, Asiye Kolçak, Kamuran Yüksek, Abdullah Akengin, Cihan Sincar, Bayram Altun, Muhsin Konur, Filiz Koçali, Murat Kaçer, Kemal Aktaş, Büşra Ersanlı, Fethi Gümüş, Vakkas Dalkılıç, Meral Danış Beştaş, Hüseyin Cengiz, Osman Ergin, Şükran Gürbüz, Sadun Doğan, Selami Turan, Şükran Deniz, M.Salih Yıldız, Hamit Duman.
(Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et