18 Haziran 2009 00:00

TO-DER’in neye üzüldüğü hâlâ muamma

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinliklerini iptal eden Tiyatro ve Tiyatro Oyuncuları Derneği (TO-DER) başkanı Ulvi Alacakaptan’ın istifa etmesi için internet aracılığıyla sürdürülen imza kampanyası sona erdi.

Paylaş

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinliklerini iptal eden Tiyatro ve Tiyatro Oyuncuları Derneği (TO-DER) başkanı Ulvi Alacakaptan’ın istifa etmesi için internet aracılığıyla sürdürülen imza kampanyası sona erdi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği günlerde, bu “üzücü kaza” gerekçesiyle etkinliklerin ertelenmesi üzerine, 8 Mayıs tarihinde Özgür Tiyatro ve Karşı Atölye’nin çağrısıyla başlatılan kampanya bir ay sürdü, 538 kişi kampanyaya imzalarıyla destek verdi.
Ulvi Alacakaptan’ı ve yönetim kurulunu “üzücü kaza” tanımlamasını açıklamaya, Alacakaptan’ı istifaya ve TO-DER üyelerini duyarlılığa davet eden imza kampanyası adına yapılan açıklamada, kampanyanın, tiyatrocuları kendi örgütlerini tartışmaya sevk ettiği oranda başarıyla sonuçlandığı belirtiliyor.
27 Mart Dünya Tiyatrocular Günü öncesi Ulvi Alacakaptan dernek üyelerine “Üzücü Kaza nedeniyle bugün yapılacak Dünya Tiyatrolar Günü etkinliğimiz 3 Nisan Cuma 19.00’a ertelenmiştir. TODER-Ulvi Alacakaptan” şeklinde mesaj yollamış ve bu mesaj büyük şaşkınlık yaratmıştı. Tiyatrocular, “üzücü kaza”dan kastedilen Yazıoğlu’nun kazasıysa bu gerekçeyi açıklamasını istedikleri Alacakaptan’dan hâlâ yanıt alamadı.
“Yazıcıoğlu kimdir ve tiyatro dünyasına ne tür katkılarda bulunmuştur” diye soran tiyatrocular, tepkilerini şöyle dile getirdiler: “Yazıcıoğlu, birkaç ay önce kaybettiğimiz Harold Pinter gibi bir tiyatro ustası mı? Ya da bilmediğimiz bir şekilde Türkiye tiyatrosuna büyük hizmetlerde bulunmuş bir tiyatro aşığı mı? Varsayalım ki öyle; tiyatrocuların 27 Martlarda değer verdikleri kişileri anmaları, perdeleri kapatmak şeklinde olabilir mi? Pek çok katliamın faili ve sorumlusu, 12 Eylül sonrasında Sivas katliamından Hrant Dink cinayetine karanlıkta bırakılan pek çok vakaya karıştığı bilinen siyasal bir partinin lideri değil miydi?”
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

ESKİKENT YAZILARI

SONRAKİ HABER

Bu değirmenin suyu hiç bitmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa