18 Haziran 2009 00:00

15-16 Haziran’a 120 metrelik karikatür

KARİKATÜRİST Hasan Seçkin,15-16 Haziran direnişi için yaptığı karikatürünü Kartal Meydanı’nda sergiledi. Sergi 2 gün sürecek. Seçkin’in üzerinde çalıştığı 120 metrelik emek karikatürleri, Guinness’e de aday gösterilmiş.

Paylaş

KARİKATÜRİST Hasan Seçkin,15-16 Haziran direnişi için yaptığı karikatürünü Kartal Meydanı’nda sergiledi. Sergi 2 gün sürecek. Seçkin’in üzerinde çalıştığı 120 metrelik emek karikatürleri, Guinness’e de aday gösterilmiş. 30 yıldır karikatür çizdiğini belirten Seçkin, bugüne kadar 15 adet sergi açtığını, 3 adet karikatür albümü olduğunu ve 40 civarında da karma sergilerde ürünlerinin sergilendiğini belirtti. Emekçi bir aileden gelen Hasan Seçkin, dünya görüşü olarak da demokrasi mücadelesinin içinde yer aldığını ifade etti. Emek karikatürlerini 2008 1 Mayısı’nda çizmeye başladığını, 2009 1 Mayısı’nda Taksim meydanında sergilemeyi hedeflediğini, ancak bilinen gelişmeler nedeniyle yapamadığını ifade etti. 15-16 Haziran direnişinin yıldönümünde Kartal Belediyesi’nin katkılarıyla açılan sergi, 16 Haziran’da Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi salonunda devam edecek. Serginin açılışına katılan Kartal Sanatçılar Derneği Başkanı Sadık Varer, 120 metrelik emek karikatürlerinin Guinness rekorlar kitabına alınması için başvurularının yapıldığını belirtti.
Serginin açılış konuşmasını yapan Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Egemen Cevahir, 15-16 Haziran’ın yıldönümünde Hasan Seçkin’in sergilediği emek karikatürlerinin işçi sınıfı için önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Cevahir, Sınıfsız, sömürüsüz bir dünyanın işçi sınıfının mücadelesinden geçtiğini belirtti.
DİSK-Genel-İş İstanbul 3.Bölge Başkanı Veysel Demir de emek mücadelesine önemli bir katkı sunan karikatürler için Hasan Seçkin’e teşekkür etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bu değirmenin suyu hiç bitmeyecek

SONRAKİ HABER

Kitap yine korkutmaya başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa