16 Haziran 2009 00:00

Hasankeyf için duyarlılık çağrısı

HASANKEYF’İ Yaşatma Girişimi Üyesi Diren Özkan, Ilısu Barajı ile sadece tarihin değil, aynı zamanda kültürlerin de yok olacağına işaret ederek, 12 bin yıllık tarihe sahip bir yerin sular altında...

Paylaş

HASANKEYF’İ Yaşatma Girişimi Üyesi Diren Özkan, Ilısu Barajı ile sadece tarihin değil, aynı zamanda kültürlerin de yok olacağına işaret ederek, 12 bin yıllık tarihe sahip bir yerin sular altında kalmaması için bütün sivil toplum örgütlerini; aydın, yazar ve sanatçıları, seçilmişler ve akademisyenleri duyarlılığa çağırdı.
Özkan, barajın yapımı için Türkiye’ye kredi veren ülkelerin, 6 Temmuz’a kadar Türkiye’ye tanıdıkları süre sonunda, kendi prestijlerinin yıkılmaması adına bu barajdan tamamen geri çekilmelerini istedi.
EYLEMLER SÜRECEK
Ulusal ve uluslararası platformda gerçekleştirilen birçok kampanya ve Türkiye’nin 153 şartı yerine getirmemesinden kaynaklı baraja desteğin 180 günlük süre ile askıya alındığını ve bu sürenin 6 Temmuz itibariyle dolacağını hatırlatan Özkan, “Bu süreye kadar Hasankeyf’te yapacağımız sivil itaatsizlik eylemleri olacak. Aynı zamanda kredi veren hükümetlere barajdan geri çekilmelerini talep eden mektuplar yollayacağız. Bu süre dolana kadar mücadelemizi susmadan sürdüreceğiz” dedi. (Batman/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

HASTAYA SEDYEYLE NAKİL İŞKENCESİ

SONRAKİ HABER

AKP ve CHP’nin rant kardeşliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa