16 Haziran 2009 00:00

AKP ve CHP’nin rant kardeşliği

Ekranların karşısında sürekli kavga eden AKP ve CHP’liler, sıra kendi çıkarlarına gelince ortak hareket etmekten çekinmiyorlar. Kendi çıkarları söz konusu olduğunda uzlaşan AKP ve CHP’liler, söz konusu halkın sorunları olunca nedense bir araya gelemiyorlar.

Paylaş

Ekranların karşısında sürekli kavga eden AKP ve CHP’liler, sıra kendi çıkarlarına gelince ortak hareket etmekten çekinmiyorlar. Kendi çıkarları söz konusu olduğunda uzlaşan AKP ve CHP’liler, söz konusu halkın sorunları olunca nedense bir araya gelemiyorlar.
Geçtiğimiz dönem sık sık yolsuzluk haberleriyle gündeme gelen Tuzla ve bağlı belediyelerden, yeni yolsuzluk haberleri gelmeye başladı. Tuzla’yla ilgili son yolsuzluk ise 29 Mart seçimlerinin ardından Tuzla Belediye Başkanı seçilen Şadi Yazıcı’nın, kaçak olan hastanesiyle ilgili. CHP’li ve AKP’li üyelerden oluşan Tuzla Belediyesi İmar Komisyonu, kaçak olarak yapılan hastaneyi yasallaştıracak bir karara imza attı. Komisyonu, 8 Mayıs 2009 tarihli toplantıda aldığı kararla, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın sahibi olduğu ve kaçak bina konumundaki Özel Tuzla Tıp Merkezi’nin olduğu caddeyi, konut alanından ticaret alana çevirerek yasallaştırdı. Karara, caddeye cepheli binalar için emsal artışı da getirilerek, ‘Özel sağlık ve eğitim tesisleri yapılabilir’ notu eklendi.
Tuzla Belediyesi İmar Komisyonu, üçü AKP’li ikisi CHP’li beş üyeden oluşuyor. Caddede, AKP’li ve CHP’li pek çok eski ve yeni belediye meclis üyesi ve partililerin de taşınmazı bulunuyor.
ÖNCE KARAR
VERDİLER, SONRA TATİLE GİTTİLER
AKP ve CHP’li belediye meclis üyelerinin, bu karardan sonra beş yıldızlı Kartepe Green Park Otel’de iki günlük “Kaynaşma Toplantısı” düzenlemesi dikkat çekti. Belediye başkanı seçilmeden önce AKP Tuzla ilçe başkanlığı görevini yürüten Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın, o dönemde ilçe örgütü üyelerini de bu otele götürdüğü, faturayı Akfırat Belediyesi’ne ödettiği ortaya çıkmıştı. Olayın basında geniş yer tutmasının ardından, bu beş yıldızlı ‘ortak tatil’ halkın tepkisine neden olmuştu.


TUZLA’DA YIKIM KARARLARI DA ORTAK ALINMIŞTI
Tuzla’da geçtiğimiz dönem Şifa ve Mimar Sinan mahallelerinde CHP ve AKP’lilerin ortak oylarıyla yıkım kararı alınmış; halkın yıkımlara karşı koyması üzerine çıkan olaylar, günlerce kamuoyunda tartışılmıştı. Yıkım kararında CHP’li üyelerin de imzası olmasına rağmen, CHP milletvekillerinin iki mahalleyi de ziyaret etmesi, mahallelilerin tepkisini çekmişti. Bu iki mahallenin yanında İçmeler ve Aydınlı mahallelerinde de imar sorunları devam ediyor. Tapulu toprakları üzerlerine yaptıkları evlere yıllardır imar izni verilmeyen halk, sürekli evlerinin yıkılacağı korkusuyla yaşıyor. Son yaşanan imar değişikliğinin ardından halk, CHP ve AKP’lilerden seçim öncesi kendilerine verilen sözlerin tutulmasını bekliyor. (İstanbul/EVRENSEL)
Ercan Karakaya
ÖNCEKİ HABER

Hasankeyf için duyarlılık çağrısı

SONRAKİ HABER

DTK SONUÇ BİLDİRGESİNİ AÇIKLADI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa