02 Ocak 2012 09:17

AKP üreticiyi köle etmek istiyor!

Ulusal Çay Konseyi toplantısının ardından konsey başkanı Ali Bayramoğlu’nun yaptığı açıklama tartışmaları beraberinde getirdi. AKP eski Rize milletvekili de olan Bayramoğlu’nun çay üreticilerinin ve örgütlerinin şiddetle karşı çıktığı Çay Kanunu’nu savunup gündeme getirmesi üzerine Rize Ziraat Od

AKP üreticiyi köle etmek istiyor!
Paylaş
Gençağa Karafazlı

Çay sektörünün kanuna ihtiyacı olduğunu herkesin kabul ettiğini ifade eden Paliç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak mevcut hali ile hazırlanan taslağa, hukukçular, barolar, sivil toplum örgütlerinin büyük çoğunluğu karşı çıkmıştır. Yurt dışından getirilecek çayların Türk çayına karıştırılarak damak tadı bozulmak istenmekte, gelecekte Türk çayı yok olma tehdidi ile karşı karşıya bırakılmak istenmektedir.”  

Geçmişte hazırlanan taslak çay üreticisinin aleyhine olduğu için kendilerinin ve hatta Başbakan Erdoğan’ın da karşı çıktığını hatırlatan Paliç, şimdi aynı kanunun ısıtılarak yeniden kamuoyunun önüne sürülmek istendiğini bildirdi.

Nevzat Paliç, çay kanun taslağında yer alan “Türk çayına yabancı menşeli çayların karıştırılması, çay üreticisinin bir fabrikaya bağımlı bırakılması, çay üreticilerinin tapuya bağlanması, ÇAYKUR’un Emtia Borsasına zorunlu tutulması, üreticinin kotası kadar özel sektör ve ÇAYKUR’a çay satmasının şart koşulması, üreticinin alacaklarının 12 aya bölünmesi” maddelerinin çay kanunu taslağında çıkartılması gerektiğini vurguladı. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Pardon yanlışlıkla soruşturduk!’

SONRAKİ HABER

Billur Tuz’da 54 işçi atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa