09 Ocak 2012 05:42

Kimliğini devlete iade etti

DİYARBAKIR’da devlet kurumlarından gördüğü muamelelere tepki gösteren İhsan Saçkın, kendisinin ve üç çocuğunun nüfus cüzdanını Bağlar Kaymakamlığına iade etti. Gazetemize konuşan Saçkın, kimlikleri iade gerekçesini “Nereye gittiysem hakarete uğradım, kandırıldım. Beni vatandaş olarak görme

Kimliğini devlete iade etti
Paylaş
Cumhur Daş

‘HER YERDE HAKARETE UĞRUYORUZ’

İhsan Saçkın’ın kimlikleri iade edişinin hikayesi 2 yıl öncesine dayanıyor. Daha önce tesisatçılık yapan Saçkın, işleri kötü gidince iş bulabilme umuduyla İş Kur’a başvuruyor. Başvurudan bir süre sonra 10 Şubat 2010’da Bağlar Vehbi Koç İlköğretim okuluna temizlik görevlisi olarak işe alınan Saçkın okullar kapanınca işsiz kalıyor. Bundan sonra olanları Saçkın şöyle anlatıyro; “Ben okullar açılınca tekrar işe alırlar diye düşünüyordum. Ancak beni işe alamayacaklarını söylediler. Tekrar İş-Kur’a gittim. Beni ‘Toplum Yararına Çalışma Projesi’ (TYÇP) kapsamında kursa gönderdiklerini ve 24 ay geçmeden tekrar bir yere veremeyeceklerini söylediler. Ancak ben işe başlarken böyle bir kurstan söz etmediler. Bana devamlı bir iş bulmuş gibi davrandılar. Bazı kağıtlar imzalattılar. Bir kurs belgesi de vermediler. Başka bir açıklama yapmadılar.”

İşe başladıktan sonra sigortalı olduğu için yeşil kartının iptal edildiğini ve işsiz kaldıktan sonra yeşil kart için tekrar başvuruda bulunduğunu anlatan Saçkın, yeşil kart bürosundaki memurların her gidişinde kendisine kötü davrandığını anlatıyor. Kendisinin devamlı oyalandığını belirten Saçkın, “Tekrar yeşil kart alabilmek için çok uğraştım. O sırada çocuklarım hastalanıyor, doktora götüremiyordum. Sonunda yeşil kartımın çıktığını söylediler. Kartları almak için büroya gittim. Benden önce sırada olan on bir kişi vardı. Onların işlemleri hiçbir sorun çıkartılmadan yapıldı. Bana sıra geldiğinde görevli memur çocuklarımın kimliklerini istedi. Normalde hiç kimseden böyle bir şey istenmiyor. Mesainin bitmesine de 5 dakika kalmış. ‘Nasıl yetiştireyim. Kimseden istemediniz, benden niye istiyorsunuz’ dedim. Terslediler beni, hakaret ettiler. İş-Kur’a gidiyorum kandırıyorlar, yeşil kart alacağım hakaret ediyorlar. Ben de kızdım gittim çocuklarımı okuldan aldım, bir daha da göndermedim” sözleriyle başından geçenleri anlatıyor.

‘AKP REKLAM İÇİN KULLANDI’

İhsan Saçkın, eski bir AKP üyesi. Sohbetimiz sırasında AKP’ye çok hizmet ettiğini ancak yanlış yaptığını sonradan anladığını belirtiyor. Çocuklarının okuldan alınması bazı yerel gazetelerde haber olunca AKP Diyarbakır eski il başkanı Baki Aksoy’un kendisiyle görüştüğünü söyleyen Saçkın, “Seçimler yaklaşıyordu. Baki Aksoy da milletvekili adaylığı için yarışıyordu. Görüşmemiz sırasında gazetecileri çağırdı. Bana yardımcı olacağı sözünü verdi. Gazeteler de Aksoy’un söylediklerini manşet yaptı. Ancak aradan bir hafta geçti. Aksoy’u aradım, beni tanımadığını, yardım sözü vermediğini söyledi. Ben de sinirlendim kendisine. Sosyal Yardımlaşmada bana verilecek kömür vardı. Bu konuşmadan sonra o kömür de kesildi. Anladım ki benim üzerimden reklam yapmış” diyor.

‘6 AY MAAŞLA 24 AY YAŞA’

Milletvekillerinin kendi emekli maaşlarını arttırmak için çalıştıklarını, vatandaşı düşünmediğini söyleyen Saçkın, “Ben 6 ay çalıştım üç bin altı yüz TL verdiler ve bana dediler ki git bununla 24 ay yaşa. Bu hakaret değil de nedir? Eskiden AKP’ye çok güveniyordum. Ama bizi köle yerine koyuyorlar. Nereye gittiysek köle gibi davrandılar. Onlar ağa biz köleysek, ben de köle olarak isyan ediyorum. İnsanlara bu zulmü yapmasınlar. Vekillerin emeklilik zammını duyunca, devletin kimliğini iade ettim. Bir vekil gelsin asgari ücretlinin halini görsün. Beni vatandaş olarak kabul etmeyen, her yerde hakaret eden devletin kimliğini istemiyorum. Bu hakaretlerin bitmesini istiyorum” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bekçi Murtaza ilk defa kendi memleketinde

SONRAKİ HABER

'Hangi demokrasiden bahsediyorsunuz?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa