03 Ocak 2009 00:00

İsrail’le anlaşmalar iptal edilsin

Türkiye’nin onlarca yerinde yapılan eylemlerde İsrail’le Türkiye arasında yapılan askeri anlaşmaların feshedilmesi talep edildi.

Paylaş

Türkiye’nin onlarca yerinde yapılan eylemlerde İsrail’le Türkiye arasında yapılan askeri anlaşmaların feshedilmesi talep edildi. İsrail’in Gazze saldırılarına yönelik başta Başbakan Erdoğan olmak üzere sert söylemler dile getirilirken, AKP Hükümeti İsrail ile yaptığı silah anlaşmalarını iptal etmeyi düşünmüyor.
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, “İsrail’le ilişkileri gözden geçirme gündemde mi? Savunma projeleri askıya alınacak mı” yönündeki soruya, “Konuları birbirine karıştırmamak lazım. Türkiye insani ve barış çabalarını sürdürür. Öbür konu, Türkiye’nin menfaatleriyle alakalı bir konudur” diye karşılık vermişti.
Gül de istemişti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, 20 Nisan 1996’da RP Genel Başkan Yardımcısı iken yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin İsrail ile imzaladığı Askeri İş Birliği Anlaşması’nın feshedilerek içeriğinin kamuoyuna açıklanması”nı istemişti.
Bir gün önce yeni anlaşma
İsrail’in Gazze saldırılarının başlamasından bir gün önce, Türkiye ve İsrail arasında yeni bir ortak silah üretimi anlaşması imzalandı.
Türkiye anlaşmayı İsrail’den öğrendi. İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii’nin açıklamasına göre yeni imzalanan anlaşma ile İsrail şirketlerine havacılık istihbaratı sistemleri için 141 milyon dolar ödenecek.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Gazze’de ‘Gazap Günü’

SONRAKİ HABER

Zana için 45 yıl hapis istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa