1 Eylül 2008 00:00
Erdal Yıldırım unutulmadı
Keçiören Ovacık Kendin Yap Sitesinde 30 Ağustos 1995 tarihinde A Takımı olarak anılan çetenin kurşunlarına hedef olup 22 yaşında katledilen Erdal Yıldırım, Keçiörende yapılan yürüyüş ve basın açıklamasıyla anıldı.
Yürüyüşe; Keçiören Halkevi, PSAKD Genel Merkezi, Ovacık Derneği, Keçiören Dayanışma Evi, Şenkaya Yoğurtçular ve Nişastacı Köy Derneği, Eğitim Sen 3 Nolu Şube, CHP, SHP, EMEP, ÖDP, TKP Keçiören ilçe örgütleri, Devrimci Hareket ve ESP katıldı.
Trafik kapatıldı
İncirli Lisesinin önünden başlayarak yürüyen kalabalık, 19 Mayıs Caddesinin bir şeridini trafiğe kapattı. Danışmentte noktalanan yürüyüş sonrası yapılan basın açıklamasında, Belediye Başkanı Turgut Altınokun Ovacık ve tüm Keçiören halkını maruz bıraktığı baskılara, yasadışı ve zorbaca uygulamalara ve bunların yanı sıra AKP Hükümetinin halka karşı aldığı tutuma ve emekçi düşmanı politikalarına tepki gösterildi. Açıklamada, Keçiören belediye başkanına ve ona kol kanat gerip cesaret veren AKP Hükümetine birkaç sözümüz var. Keçiören Belediyesinde yolsuzluklar ayyuka çıktı. Keçiören Belediyesi doğal gazı, elektriği, suyu kaçak kullanıp, halkın vergilerini boş gösterişli işlere, eşine dostuna çarçur etmeye devam ediyor. Bu durum, doğmamış yetimin hakkını kimselere yediremeyeceğini iddia eden ve Keçiörende oturan Başbakanı ve yine Keçiörenden milletvekili seçilen İçişleri Bakanı Beşir Atalayı hiç rahatsız etmiyor. Biz biliyoruz çok ortak noktaları var. Birleştikleri en önemli ortak nokta, sermayenin yanında olmak ve yoksul halkı sevmemeleridir denildi. Eylem, Erdalın istediği, kardeşliğin yaşandığı, özgür ve demokratik Keçiöreni kuracağız! sözünün verilmesinin ardından son buldu.
Eylemin ardından topluluk, araçlarla Karşıyaka Mezarlığına giderek Erdal Yıldırımın mezarını ziyaret etti. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et