1 Eylül 2008 00:00

Erdal Yıldırım unutulmadı


Keçiören Ovacık Kendin Yap Sitesi’nde 30 Ağustos 1995 tarihinde “A Takımı” olarak anılan çetenin kurşunlarına hedef olup 22 yaşında katledilen Erdal Yıldırım, Keçiören’de yapılan yürüyüş ve basın açıklamasıyla anıldı.
Yürüyüşe; Keçiören Halkevi, PSAKD Genel Merkezi, Ovacık Derneği, Keçiören Dayanışma Evi, Şenkaya Yoğurtçular ve Nişastacı Köy Derneği, Eğitim Sen 3 No’lu Şube, CHP, SHP, EMEP, ÖDP, TKP Keçiören ilçe örgütleri, Devrimci Hareket ve ESP katıldı.
Trafik kapatıldı
İncirli Lisesi’nin önünden başlayarak yürüyen kalabalık, 19 Mayıs Caddesi’nin bir şeridini trafiğe kapattı. Danışment’te noktalanan yürüyüş sonrası yapılan basın açıklamasında, Belediye Başkanı Turgut Altınok’un Ovacık ve tüm Keçiören halkını maruz bıraktığı baskılara, yasadışı ve zorbaca uygulamalara ve bunların yanı sıra AKP Hükümeti’nin halka karşı aldığı tutuma ve emekçi düşmanı politikalarına tepki gösterildi. Açıklamada, “Keçiören belediye başkanına ve ona kol kanat gerip cesaret veren AKP Hükümeti’ne birkaç sözümüz var. Keçiören Belediyesi’nde yolsuzluklar ayyuka çıktı. Keçiören Belediyesi doğal gazı, elektriği, suyu kaçak kullanıp, halkın vergilerini boş gösterişli işlere, eşine dostuna çarçur etmeye devam ediyor. Bu durum, doğmamış yetimin hakkını kimselere yediremeyeceğini iddia eden ve Keçiören’de oturan Başbakan’ı ve yine Keçiören’den milletvekili seçilen İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı hiç rahatsız etmiyor. Biz biliyoruz çok ortak noktaları var. Birleştikleri en önemli ortak nokta, sermayenin yanında olmak ve yoksul halkı sevmemeleridir” denildi. Eylem, “Erdal’ın istediği, kardeşliğin yaşandığı, özgür ve demokratik Keçiören’i kuracağız!” sözünün verilmesinin ardından son buldu.
Eylemin ardından topluluk, araçlarla Karşıyaka Mezarlığı’na giderek Erdal Yıldırım’ın mezarını ziyaret etti. (Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et