21 Haziran 2008 01:00

Erdoğan’ı protestoya trafik cezası


Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Buca İlçe Örgütü, Başbakan Erdoğan’ın, Hilton Oteli’nden çıkışında protesto edilmesi eyleminden dolayı, 2 üyelerine trafik cezası verilmesini, ilçe binasında yaptıkları basın açıklaması ile kınadı.
15 Haziran 2008 Pazar günü Çiğli-Bornova çevre yolunun açılışına gelen Başbakan Erdoğan’ı Hilton Oteli’nden çıkışı sırasında, ÖDP Buca İlçe Başkanı Ulaş Kantarcı ve parti üyesi Devrim Cem Erturan, “Ekmeğime, Suyuma, Toprağıma Dokunma-ÖDP” yazılı pankartla ve “Erdoğan halka hesap verecek” sloganıyla protesto etmişlerdi. Kalabalık bir polis grubu tarafından tartaklanarak Alsancak Kantar Polis Karakolu’na götürülen Kantarcı ve Ertuna’ya, karakolda trafik ekiplerince yolu trafiğe kapattıkları gerekçesiyle “Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı” düzenlenerek 55’er YTL para cezası kesilmişti.
ÖDP İlçe Başkanı Ulaş Kantarcı, ilçe binasında yaptığı basın açıklamasında, “Başbakan’ı protesto gösterisine verilen 55’er YTL’lik para cezası, demokratik tepkimizi peşinen cezalandırmaktır. Daha yargılama bile yapılmadan para cezası ile cezalandırılıyoruz” diye konuştu. Basın açıklamasına EMEP Buca İlçe Örgütü yöneticileri de katılarak destek verdi. (İzmir/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et