20 Haziran 2008 00:00

Bir tersane daha kapatıldı


Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde faaliyet gösteren Dentaş Gemi İnşa ve Onarım Sanayi AŞ’nin, eksiklikleri giderilinceye kadar faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi.
Çalışma Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü ekipleri, Dentaş Tersanesi’nde inceleme yaptı. İnceleme sonucu müfettişler, “işyeri ve çalışanlarının hayatı için ciddi ve önlenemez tehlikelere yol açacak olan, başta parlama ve patlama tehlikesi olmak üzere, malzeme düşmesi, yüksekten düşme ve elektrik akımına maruz kalmaya yönelik tehlikeler giderilinceye kadar tersanenin kapatılması” yönünde görüş bildirdi.
Bu görüşün ardından toplanan ilgili komisyon, Dentaş Tersanesi’nin, eksiklikler giderilinceye kadar 5 gün, giderilemezse giderilinceye kadar olmak üzere faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.
Komisyon önceki gün de Nur İstanbul Tersanesi’ni bir ay süreyle kapatma kararı almıştı. (İstanbul/AA)

Evrensel'i Takip Et