02 Şubat 2012 10:22

Kar sürüyor Türkiye donuyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve rüzgar, buzlanma ve don ile çığ uyarısında bulundu. Ankara en soğuk gecelerinden birini yaşadı, -19’u gördü. İzmir’de yıllar sonra kar yağdı. İstanbul’da kar yağışı dün de sürdü, haftasonu ise hava ısınıyor.Öte yandan Marmara ile Karadeniz k

Kar sürüyor Türkiye donuyor
Paylaş

Öte yandan Marmara ile Karadeniz kıyılarında orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don beklendiği açıklandı. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısı yapıldı.

ÇALIŞANLAR 3 GÜN MAHSUR KALDI

Hakkari’de kar yağışından dolayı kayak tesislerinde görevli 2 özel güvenlik çalışanı mahsur kaldı. Ekipler 8 saatlik çalışma sonrası iki kişiyi kurtardı.

Merga Bütan Kayak Tesisi’nin güvenliğini sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Personeli Mecit Açar ve Fadıl Harmancı, çalışma sürelerinin bitmesinden sonra araçlarıyla evlerine dönmek istedi. Ancak kayak tesisi yolunun ulaşıma kapanmasıyla birlikte 2 kişi yolda mahsur kaldı. Normal telefon hattının bulunmadığı ve cep telefonu şebekesinin de çekmediği tesislerde 3 gün boyunca mahsur kalan ve yiyecekleri tükendiği için aç kalan 2 şirket elamanı, ailelerin yetkililere haber vermesi üzerine yapılan 8 saatlik çalışma sonrası kurtarıldı.

60 saat boyunca aç ve susuz olduklarını belirten Mecit Açar, “Ne yiyeceğimiz ne de suyumuz kalmıştı. Kurtarma ekibi gelmeseydi belki bu akşam açlıktan ölebilirdik. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BAŞKENT ANKARA DONDU

Başkent, mevsiminin en soğuk gecelerinden birini yaşarken, hava sıcaklığı -19 dereceye kadar düştü. Soğuk havanın etkisiyle bazı şelale ve havuzlar dondu, arabaların camları buz tuttu, çatılarda sarkıtlar oluştu. Ankara’nın simgesi olan Kuğulu Park’ın donması nedeniyle kuğular yüzmek yerine buz kütlesinin üzerinde yürüdü.

İSTANBUL’A SICAK GELİYOR

İstanbul’da yoğun kar yağışı önceki gün trafikte zor anlar yaşattı. Metrobüs çalışmazken, kar Avcılar, Bağcılar, Küçükçekmece, Esenler ve Sultangazi’de etkili oldu. Mahsur kalan binlerce kişi otoyolda aracından inerek yürüdü. Birçok işyeri açılamadı. İstanbul Çekmeköy ve Hadımköy’de kar kalınlığı 47 santime ulaştı. Ancak İstanbulluları sıcak bir hafta sonu bekliyor. Dün Orta Akdeniz’den gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine girdi. Hafta sonu İstanbul’da yağış beklenmezken hava sıcaklığı 6 ila 8 derece artacak. (HABER MERKEZİ)



İzmirliler uzun yıllar sonra gördüğü karın keyfini çıkardı.

Sabah saatlerinde başlayan kar, öğleye kadar devam etti.

Kentin yüksek kesimlerinin yanı sıra, Konak, Alsancak ve Kordon gibi deniz kenarlarını da beyaz bir örtü ile örten kar, kara alışkın olmayan İzmir’lilerin yüzünü güldürdü.

Sabah saatlerinden itibaren parkları ve kar biriken boş alanları dolduran İzmirliler, kardan adam yapıp, bol bol kartopu oynadı.

Çankaya, Konak gibi merkezi yerlerde esnafın da kar keyfine katıldığı, arabalarının üstü, kaldırımlar gibi ilginç yerlere kardan adam yaptıkları görüldü. (İzmir/EVRENSEL)


BÖLGE'DE KAR ESARETİ

Bölge'de etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bazı uçak ve otobüs seferlerinin iptal edildiği bölgede 2 bin 520 köy ile mezra yolu ulaşıma kapandı.

Hakkari, Bitlis, Van, Muş, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Söz konusu kentlerde şu ana kadar 2 bin 520 köy ile mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının aralıksız devam etmesi nedeniyle kapanan yolları açma girişimleri de henüz başlatılmış değil. Başta Van olmak üzere bazı kentlerde uçak ve otobüs seferleri de iptal edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Alavere, dalavere sendikalar baraj altına

SONRAKİ HABER

Kürtçe ezgi ve halay suç şüphesini arttırıcı delil!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa